Aikuisten kirkko

TAPAHTUMAT

Ovi on auki –tapahtuma

Kallion kirkossa lauantaina 15.9. klo 13–16

Tervetuloa tutustumaan Kallion vireään seurakuntaan, toimintaan ja tekijöihin. Tarjoamme tutustujille ilmaisen vierailun kirkon torniin (aikuisille), ja lapsille poppareita ja pomppulinnan (säävarauksella) – ja pullakahvit kaikille. Vapaaehtoisilta kuulet mitä on olla mukana.

Tulisitko sinä vapaaehtoiseksi messuavustajaksi, lähimmäiseksi, Kahvi-Kaisaksi tai -Kalleksi, päätöksentekijäksi, sisällöntuottajaksi yhteisömediaan tai pop-up -kuorolaiseksi? Olet lämpimästi tervetullut kirkkoon, joka on auki 365 päivää vuodessa, seurakuntaan, jossa tilaa kaikille. Tiedustelut ja ilmoittautumiset vapaaehtoistyön koordinaattorille, diakoni Maarit van Santenille, maarit.vansaten@evl.fi tai p. 050 564 6607.

Ps. Torniin paikkoja rajoitetusti. Lähdöt 1/2 h välein 20 hlön ryhmissä. Tule ja varaa paikkasi klo 13.

Puhkea kukkaan –konferenssi

Valtakunnallinen naisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin konferenssi Kallion kirkossa ja sen ympäristössä lauantaina 27.10. klo 10–21

Ohjelmassa laadukkaita luentoja, inspiroivia työpajoja, koskettavaa musiikkia ja draamaa, tanssia ja maalausta, keskusteluja ja kohtaamisia. Päivä huipentuu yhteiseen iltajuhlaan ja -messuun, jonka musiikki on Anna-Mari Kaskisen sanoittamaa. Päivä on ilmainen. Ilmoittautuminen tulee vain muutamiin työpajoihin.

Päivässä mukana mm. Eija-Riitta Korhola, Tuula Portin, Sekunnit ja tunnit –blogisti Hanna Kivisalo, Kesken-runoilija Elina Salminen, lauluntekijä Emma Pihkala, Hanna Paavilainen, Tytti Jäppinen, Rosa Nyman, Minna Karhunen, Minna Tuominen, Anna-Mari Kaskinen sekä pastorit Elina Koivisto ja Mari Mattsson.

Tiedustelut mari.mattsson@evl.fi tai p. 050 380 3285.

KOHTUUS KAIKESSA -TAPAHTUMA

Alppilan kirkolla lauantaina 27.10. klo 14–17

Mikä hengellisyydessä pitää toivoamme yllä? Mikä rikkoo toivon ja luottamuksen? Mistä tiedän, että olen mukana hengellisyydessä, joka on tervettä ja tukee minua? Missä on paikkani? Olenko rakastettu? Mm. näitä asioita pohtivat kanssasi TM Aila Ruoho, Nina Klemmt sekä Kristillisen työväenyhdistyksen väki. Järjestäjät Kallion srk ja HKTY ry.

Matkat ja retket

Seurakuntamatka Espanjaan

Kallion seurakunnasta lähdetään syysmatkalle Espanjaan Liisa Väisäsen ja Riitta Männistön johdolla. Matka ajoittuu 8.-15.10. välille. Lennämme suorilla lennoilla Helsingistä Madridiin ja takaisin. Retkikohteina Madridista käsin ovat Avila, Toledo ja Segovia. Madridissa tutustutaan mm. Prado ja Reina Sofia -museoihin. Kysy lisää kirkkoherranvirastosta p. 09 2340 3600.

OMAISHOITAJIEN RETKI TUUSULANJÄRVELLE JA SEN YMPÄRISTÖÖN

perjantaina 28.9. klo 9–17

Lähtö klo 9.00 Paavalin kirkko, klo 9.10 Kallion kirkko (4. linjan puoli), klo 9.20 Senaatintorilta Valtioneuvoston edestä, klo 9.40 Kiasman edestä ja klo 9.55 Töölön Monipuolisen palvelukeskuksen edestä. Retkellä tutustutaan Lottamuseoon, Taiteilijakoti Erkkolaan ja Ainolaan. Hinta 20€ sisältää museot, opastukset, ruuan ja kahvit ja se kerätään bussissa. Retkelle mahtuu 25 hlöä, ei sovi liikuntarajoitteisille.

Sitovat ilmoittautumiset Kallion seurakunnan kirkkoherranvirastoon 14.9. mennessä p. 09 2340 3600. Viimeinen ilmoittautumispäivä on tapahtuman viimeinen maksuton peruutuspäivä. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista hyvitämme osallistumismaksun vain lääkärintodistusta vastaan.

Ryhmät

Tiistaiolohuone

Tiistaisin Alppilan kirkon ala-aulassa jumppa klo 10–11 (oma patja mukaan), puutyö 10–15, punttisali 10–15. Tiistairuokailu klo 12.30–13.30, hinta 2€.

Sinulla on myös mahdollisuus keskustella työntekijöiden kanssa.

Lisätietoja antavat työntekijät tai Nina Klemmt, p. 09 2340 3634.

Kukkoeteisen kutojat

Kallion kirkon sivueteisessä tiistaisin klo 16–17.

Tule kutomaan kaulaliinoja ja halutessasi myös muuta kirkon paloaseman puoleiseen sivueteiseen ja myöhemmin kahvilaan. Aloittelijoita opastetaan.

Lisätietoja diakoni Kati Helin, p. 050 380 3289.

Sukkapiiri punainen lanka

Kokoontumiset Teatteri Kallion Takahuoneessa, Siltasaarenkatu 28, joka toinen keskiviikko 15.8. alkaen klo 17–20.

Tule kutomaan sukkia ja muita villavaatteita vähävaraisille, asunnottomille ja laitoksessa oleville lapsille ja aikuisille. Anna puikkojen heilua mukavassa seurassa mukavassa seurassa ja kiireettömässä ilmapiirissä.

Mukana piirissä Seija-Liisa Kyrönseppä, seurakunnan yhteyshenkilö on diakoni Nina Klemmt, p. 09 2340 3634.

Varikko – työnhakijoiden yhteinen ryhmä

Teatteri Kalliossa torstaisin klo 9–12.

Ryhmä tarjoaa työnhakijoille verkostoitumista, voimaannuttavaa vertaistukea ja edistää työllistymistä omaehtoisen toiminnan kautta. Tule mukaan porukkaan.

Lisätietoja diakoni Kati Helin, p. 050 380 3254.

Kallion miesten seuran ja Sanan saunailta

Hikeä, ajankohtaisia aiheita, keskusteluja, iltapalaa ja Sanaa kerran kuukaudessa saunailloissa Seurakuntien talossa (Kolmas linja 18).

Tiedustelut ja postituslistalle ilmoittautuminen pastori Visa Viljamaalle p. 050 461 9111 tai visa.viljamaa@evl.fi.