Aikuisten kirkko

TAPAHTUMAT

Ovi on auki -tapahtuma

Alppilan kirkossa lauantaina 14.9. klo 11-15

Tervetuloa tutustumaan Kallion vireään seurakuntaan, toimintaan ja tekijöihin. Päivän aikana on monenlaista toimintaa lapsille ja aikuisille.

Lapsille on luvassa mm. valokuvausta, pomppulinna, popcornia, grillausta, kasvomaalausta, leikkejä, temppurata, Pablon koriskoulu, muskari, Kaikenikäisten messu ja Kengurumeiningin konsertti.

Aikuisille kahvit kirkkoherran kanssa, meditatiivista maalausta ja hiljaisuutta, vapaaehtoistoiminnan esittelyä, seurakunnan kuorojen ”kuorosota”, kudontapiiri, potkua parisuhteeseen ja apua arkeen sekä haastattelussa supernanny Pia Penttala.

Tulisitko sinä vapaaehtoiseksi messuavustajaksi, lähimmäiseksi, Kahvi-Kaisaksi tai -Kalleksi, päätöksentekijäksi, sisällöntuottajaksi yhteisömediaan tai pop-up -kuorolaiseksi? Olet lämpimästi tervetullut kirkkoon, joka on auki 365 päivää vuodessa, seurakuntaan, jossa tilaa kaikille. Tiedustelut ja ilmoittautumiset vapaaehtoistyön koordinaattorille, diakoni Maarit van Santenille, maarit.vansaten@evl.fi tai p. 050 564 6607.

Matkat ja retket

OMAISHOITAJIEN RETKI HYRSYLÄN MUTKAAN 27.9.2019

Retkellä tutustumme Aira Samulinin karjalaistyyliseen Hyrsylän Mutkaan ja juomme kanelipullakahvit ruusukupeista. Iltapäivällä syömme lounaan Juhlatalo Kokissa. Kotimatkalla pysähdymme sekatavarakauppa Kasvihuoneilmiössä, jossa voi tehdä ostoksia ja juoda kahvit omakustanteisesti.

Lähtö klo 9 Paavalinkirkolta, klo 9.10 Kallion kirkko, klo 9.25 Senaatintori, klo 9.40 Kiasman edestä, Mannerheimintie ja klo 9.55 Töölön monipuolisen palvelukeskuksen edestä. Paluu Kiasman eteen n. klo 17.15.

Retken hinta 20e/hlö sisältää kaiken ja rahat kerätään bussissa.

Retkelle otetaan 25 henkilöä, jotka toimivat tällä hetkellä omaishoitajina. Muut otetaan varasijoille ja heille ilmoitetaan mahdollisuudesta päästä retkelle 16.9. alkaen.

Sitovat ilmoittautumiset 19.8.-13.9. Kallion srk:n kirkkoherranvirastoon (ma, ti, to klo 9-4 ja ke klo 12-17) p. 09 2340 3600. Ilmoittautumisajan jälkeiset peruutukset vain lääkärintodistusta vastaan.

Lisätietoja Kirsi Hietalahti p. 09 2340 5451.

Järjestäjät Helsingin Tuomiorovastikunnan seurakunnat ja Helsingin kaupungin Eteläinen omaishoidon toimintakeskus.

Ryhmät

Tiistaiolohuone

Tiistaisin Alppilan kirkon ala-aulassa jumppa klo 10–11 (oma patja mukaan), puutyö 10–15, punttisali 10–15. Tiistairuokailu klo 12–13, hinta 2€.

Sinulla on myös mahdollisuus keskustella työntekijöiden kanssa.

Lisätietoja antavat työntekijät tai Nina Klemmt, p. 09 2340 3634.

Kukkoeteisen kutojat

Teatteri Kalliossa, Siltasaarenkatu 28, tiistaisin klo 16–17.

Tule kutomaan kaulaliinoja ja halutessasi myös muuta kirkon paloaseman puoleiseen sivueteiseen ja myöhemmin kahvilaan. Aloittelijoita opastetaan.

Lisätietoja diakoni Kati Helin, p. 050 380 3289.

Sukkapiiri punainen lanka

Kokoontumiset Teatteri Kallion Takahuoneessa, Siltasaarenkatu 28, joka toinen keskiviikko 15.8. alkaen klo 17–20.

Tule kutomaan sukkia ja muita villavaatteita vähävaraisille, asunnottomille ja laitoksessa oleville lapsille ja aikuisille. Anna puikkojen heilua mukavassa seurassa mukavassa seurassa ja kiireettömässä ilmapiirissä.

Mukana piirissä Seija-Liisa Kyrönseppä, seurakunnan yhteyshenkilö on diakoni Nina Klemmt, p. 09 2340 3634.

Kallion miesten seuran ja Sanan saunailta

Hikeä, ajankohtaisia aiheita, keskusteluja, iltapalaa ja Sanaa kerran kuukaudessa saunailloissa Seurakuntien talossa (Kolmas linja 18).

Tiedustelut ja postituslistalle ilmoittautuminen pastori Visa Viljamaalle p. 050 461 9111 tai visa.viljamaa@evl.fi.