KIRKKOKANSAN RAAMATTUPÄIVÄN PAIKKA VAIHTUU

Lauantaina 18.3.2017 Kallion kirkossa pidettäväksi suunniteltu Kirkkokansan Raamattupäivä siirretään Finlandia-taloon. Siirron taustalla on reformaatioaiheiseen tapahtumaan sisältyvä avioliittoluento, jonka ei katsottu sopivan Kallion kirkkoon.

”Avioliittoasia on tänä keväänä erityisen herkkä ja seurakuntaa valmiiksi jakava kysymys. Ehdotin, että tilaisuus olisi järjestetty ilman tätä aihetta, mutta järjestöissä todettiin, että on reiluinta vaihtaa koko tapahtuman paikkaa ja järjestää tänä vuonna tilaisuus vain järjestöjen kesken”, kirkkoherra Teemu Laajasalo toteaa.

”Kallion kirkkoherrana olen pyrkinyt aktiivisesti rakentamaan monimuotoista yhteyttä ja keskinäistä kunnioitusta kirkollisten toimijoiden ja ryhmien välille. Pidän tärkeänä, että perinteiselle seurakuntaväelle on tilaa. Yhtä tärkeää on, että seurakunnan sateenkaariväki kokee tämän tilan turvallisena. Tänä keväänä tämä yhtälö selvästikin oli mahdoton”, kirkkoherra Teemu Laajasalo sanoo.

Kirkkokansan Raamattupäivän järjestäjätahot ovat Lähetysyhdistys Kylväjä, Suomen Ev.lut. Kansanlähetys, Suomen Raamattuopiston Säätiö sekä Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys. Päiviä on järjestetty Kallion kirkossa vuosina 2014–16.

Lisätiedot:

[email protected], p. 050 366 5989