Puhuva ja keskusteleva kirkko

TORSTAINA ILTAPÄIVÄLLÄ -KESKUSTELUSARJA

Torstaina iltapäivällä -sarjassa Kallion kirkossa torstaisin klo 13-14 keskustellaan ajankohtaisista aiheista, uskonnosta ja politiikasta, taiteesta ja kulttuurista, elämästä ja uskosta tunnettujen vieraiden ja asiantuntijoiden kanssa.

Sarja järjestetään viikoittain ja ohjelma suunnitellaan erityisesti hiljattain eläkkeelle jääneille ja myös muille, joilla on aikaa iltapäivisin.

Olet myös lämpimästi tervetullut osallistumaan päivärukoukseen klo 12 ja piipahtamaan kahvilla Café Sonckissa ennen tilaisuutta.

KEVÄÄN OHJELMA

10.1. Mikä ortodoksisessa kirkossa kiinnostaa metropoliitta Ambrosius? Rovasti Olli Laine haastattelee.

17.1. Suomalainen, pappi ja piispa Ruotsissa. Piispa emerita Tuulikki Koivunen-Bylund. Sirkku Nyström haastattelee.

24.1. Muoti, muotoilu ja elävä ravinto. Marjatta Sarpanevan ihmeellinen elämä. Raisa Rauhamaa haastattelee.

31.1. Agit Propista Mustaan Saaraan. Miksi laulat Sinikka Sokka? Päivi Istala haastattelee.

7.2. Pohjalaisen kertomuksen iso ääni. Kirjailija Antti Tuuri. Raisa Rauhamaa haastattelee.

14.2. Suomettuneen Suomen suomija. Lasse Lehtinen. Päivi Istala haastattelee.

21.2. Mitä meillä oli ennen Museokorttia? Museoliiton eläkkeellä oleva pääsihteeri museoneuvos Anja-Tuulikki Huovinen toiminnanjohtaja Laura Huovisen haastateltavana.

28.2. Mannekiinista kansanedustajaksi Jutta Zilliacus. Päivi Istala haastattelee.

7.3. Runoilijasta tuli hyvä piispa. Tuleeko myös toimittajasta? Toimittaja – teologi Lisa Enckell. Haastattelijana Helsingin yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Riitta Asikanius.

14.3. Yksiäisyystutkija Niina Junttila. Raisa Rauhamaa haastattelee.

21.3. “Onneni on olla Herraa lähellä” Anna-Mari Kaskinen. Sirkku Nyström haastattelee.

28.3. Suomen ainoa ylinäyttelijä. Yleisön pyynnöstä näyttelijä Esko Salminen. Päivi Istala haastattelee.

4.4. Laulua läpi elämän. Oopperalauluaja Ritva Auvinen. Sirkku Nyström haastattelee.

11.4. Savolainen viäräleuka. Heikki Kinnunen. Päivi Istala haastattelee.

18.4. Keskustelu ehtoollisen salaisuudesta, jonka jälkeen kello 14 mahdollisuus ehtoollisen viettoon. Riikka Reina.

25.4. Luento tatuoinneista Tatuointitaitelija, sarjakuvapiirtäjä ja rocktoimittaja, Juho K. Juntunen.

2.5. Kansainvälisesti arvostettu koreografi Susanna Leinonen tutkii ihmistä nykytanssin keinoin. Raisa Rauhamaa haastattelee.

9.5. Enkelit, kristallikivet ja mielenrauhaa – kirkko keskellä uushenkisyyttä. Tutkija Jussi Sohlberg, Sirkku Nyström haastattelee.

16.5. Suvivirsi soi yhdessä!

Työryhmässä Leena Artimo, Riitta Asikanius, Päivi Istala, Olli Laine, Sirkku Nyström ja Riitta Männistö.

Raamattuluennot
HYVIEN UUTISTEN ILLAT – ELÄMÄÄ PÄÄSIÄISEN JÄLKEEN

Kallion kirkon Vihreässä salissa tiistaisin klo 18, tarjoilu klo 17.30

7.5.             Jeesuksen hautaliinat – keskustelu Torinon käärinliinoista jatkuu edelleen, pastori Matti Viitanen

14.5.           Jerusalem – pyhä kaupunki. Kenen puhä ja millä perusteella, pastori Matti Viitanen

21.5.           Kevään juhlat kristityillä ja Vanhassa testamentissa, valt. tri Jouko Jääskeläinen

Lisätietoja Eeva-Liisa Hurmerinta, eeva-liisa.hurmerinta@evl.fi tai p. 050 380 3267. Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä Helsingin Ev.lut. Kansanlähetyksen kanssa.

Lähde elämään -illat

Kallion kirkossa sunnuntaisin klo 17

Kerran kuukaudessa viivähdetään Kallion kirkossa saamassa voimaa ja virkistystä elämään. Mahdollisuus rukouspalveluun. Puhujavieraina on Kansan Raamattuseuran entisiä tai nykyisiä työntekijöitä. Illoissa myös Kallion seurakunnan pastori Eeva-Liisa Hurmerinta.

27.1.            Aitona      Päivi Peittola

17.2.           Armahtaen     Päivi Peittola

17.3.           Arvokkaana     Marja Mäkelä

17.5.           Antaen     Kristiina Nordman

Raamattupiiri

Keskiviikkoisin klo 18 os. Torkkelinkatu 11, Kristillisen työväen yhdistyksen tiloissa. Vetäjänä Kari Kurka.