Puhuva ja keskusteleva kirkko

TORSTAINA ILTAPÄIVÄLLÄ -KESKUSTELUSARJA

Torstaina iltapäivällä -sarjassa Kallion kirkossa torstaisin klo 13-14 keskustellaan ajankohtaisista aiheista, uskonnosta ja politiikasta, taiteesta ja kulttuurista, elämästä ja uskosta tunnettujen vieraiden ja asiantuntijoiden kanssa.

Sarja järjestetään viikoittain ja ohjelma suunnitellaan erityisesti hiljattain eläkkeelle jääneille ja myös muille, joilla on aikaa iltapäivisin.

Olet myös lämpimästi tervetullut osallistumaan päivärukoukseen klo 12 ja piipahtamaan kahvilla Café Sonckissa ennen tilaisuutta.

KEVÄÄN OHJELMA

11.1. Jazzia Jumalan armosta. Juhani ”Junnu” Aaltosta haastattelee Hannu Luntiala. Aaltonen on suomalaisen jazzmusiikin yksi merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista.

18.1. ”Itse asiassa kuultuna.”  Päivi Istala Raisa Rauhamaan tentissä.

25.1. Mannerheim ja minä. Asko Sarkola Päivi Istalan haastateltavana. Sarkola  on johtanut Helsingin Kaupunginteatteria vuodesta 1998.

1.2. Kersti Juva Sirkku Nyströmin haastateltavana. Juva on Suomen huomattavimpia ja tuotteliaimpia englanninkielisen kirjallisuuden kääntäjiä.

8.2. Porista Pariisiin, Kansallisoopperasta Kuopioon. Jorma Uotinen Päivi Istalan haastateltavana

15.2. Anneli Kanto ja vuosi 1918. Haastattelijana Päivi Istala. Kanto on kirjailija ja toimittaja.

22.2. Stadin kundit ja friidut itsenäisessä Suomessa – fotoja ja stooria stadin kartsoilta. Professori Heikki Paunonen.

1.3. Uinuva-yhtye ja Saima Harmajan runot. Heta Keskinarkausta säestävät Sigurd Rögnvaldsson ja Juho Kanervo.

8.3. Homoerotiikka Raamatussa ja Raamatun maailmassa. Martti Nissinen, Vanhan testamentin eksegetiikan professori Helsingin yliopistossa.

15.3. Isän sota ja lintutyttö – kirjailija Elina Sana.”Isäni kuoltua aloin etsiä vastausta kysymykseen, joka oli vaivannut minua lähes koko elämäni ajan: miksi isäni oli lapsuudessani sellainen kuin oli?”

22.3. Näyttelijä Seela Sella muistelee. Päivi Istala haastattelee.

29.3. Kiirastorstain messu

5.4. Kasvu kuolemaan. Psykoanalyytikko Pirkko Siltala kertoo kirjastaan Elämän päättyessä. Haastattelijana sairaalateologi Kirsti Aalto.

12.4. Teorioita onnesta. Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman.

19.4. Mark Levengood. Torstaivieraana Ruotsin tunnetuin ruotsinsuomalainen.

26.4. 100-vuotias Viro.  Anu Laitila,  Suomen Viron-instituutin johtaja, luennoi.

Työryhmässä Leena Artimo, Riitta Asikanius, Päivi Istala, Olli Laine, Sirkku Nyström ja Riitta Männistö.

Lisätietoja antaa rovasti Riitta Männistö, p. 050 380 3286.

Raamattuluennot
HYVIEN UUTISTEN ILLAT

ti klo 17.30 alkaen

Raamattuluento kerran kuukaudessa Kallion kirkon Vihreässä salissa. Illoissa hartauden pitää Kallion seurakunnan pastori Eeva-Liisa Hurmerinta. Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä Helsingin Ev.lut. Kansanlähetyksen kanssa.

27.2. Mitä Raamattu opettaa itsestään?

27.3. Hyvät perusteet uskoa Jeesuksen ylösnousemukseen

17.4. Armon ja totuuden suhde

Lähde elämään -illat

Kallion kirkossa sunnuntaisin klo 17.

Kerran kuukaudessa viivähdetään Kallion kirkossa saamassa voimaa ja virkistystä elämään. Opetusta ankkuroituneena Raamattuun, yhteistä rukousta, musiikkia ja teejatkot.
Puhujavieraat Kansan Raamattuseurasta. Illoissa mukana Kallion seurakunnan pastori Eeva-Liisa Hurmerinta. Musiikkista vastaa Kaisa Valve. Järjestetään yhteistyössä Kansan Raamattuseuran kanssa.

28.1. Vaikea ja vapauttava anteeksianto, Kaisa ja Timo Tuikkanen

18.2. Nimeltä kutsuttu, Kristiina Tanhua-Laiho

18.3. Jumalalle arvokas, Päivi Peittola, kaupunkityöntekijä

15.4. Läpi tuskan ja kauneuden, Kalle Virta

20.5. Kaikkien kansojen Jumala, kansainvälinen vierailija

Raamattupiiri

Keskiviikkoisin klo 18 os. Torkkelinkatu 11, Kristillisen työväen yhdistyksen tiloissa. Vetäjänä Kari Kurka.