Puhuva ja keskusteleva kirkko

TORSTAINA ILTAPÄIVÄLLÄ -KESKUSTELUSARJA

Torstaina iltapäivällä -sarjassa Kallion kirkossa torstaisin klo 13-14 keskustellaan ajankohtaisista aiheista, uskonnosta ja politiikasta, taiteesta ja kulttuurista, elämästä ja uskosta tunnettujen vieraiden ja asiantuntijoiden kanssa.

Olet myös lämpimästi tervetullut osallistumaan päivärukoukseen klo 12 ja piipahtamaan kahvilla tai lounaalla Café Sonckissa ennen tilaisuutta.

12.9.  Ihmisen osat, kirjailija Kari Hotakainen, Raisa Rauhamaa haastattelee.

19.9.  Kuvat puhuvat, taidemaalari Henry Wuorila-Stenberg, Raisa Rauhamaa haastattelee.

26.9.  Työelämän arvot tänään? keskustelua isännöi piispa Teemu Laajasalo, mukana keskustelemassa mm. Ann Selin, PAM.

3.10.  Uskonnot kohtaavat, piispa emeritus Mikko Heikka.

10.10.  Mitä Minna Canth todella sanoi? Kulttuuritoimittaja Suvi Ahola, Olli Laine haastattelee.

17.10.  Valokuvaaja Caj Bremer, Päivi Istala haastattelee.

24.10.  Eurooppalaisilla juurilla, Helena Petäistö ja Eeva Lennon, Päivi Istala haastattelee. Tämän tilaisuuden kesto 1,5 tuntia.

31.10.  Pienenä tyttönä ja monessa muussa roolissa näyttelijä Liisamaija Laaksonen, Päivi Istala haastattelee.

7.11.  vahvistuu myöhemmin

14.11.  Tuntematon mestari, näyttelijä Heikki Nousiainen, Päivi Istala haastattelee.

21.11.  Minä muilutetun tytär, historioitsija, FM Raija-Liisa Mäkelä, Päivi Istala haastattelee.

28.11.  Ikäihmisten oppiminen, tekn.tri, Leenamaija Otala, Sirkku Nyström haastattelee.

5.12.  Suomen symbolit, taidefilosofi Liisa Väisänen.

12.12.  Joulun sävelet ja sanat.

Työryhmässä Leena Artimo, Riitta Asikanius, Päivi Istala, Olli Laine, Sirkku Nyström ja Riikka Reina.

Raamattuluennot

KESTÄÄKÖ LIITTO?

Kallion kirkko, vihreä sali klo 18. Kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen.

Suositut raamattuluennot jatkuvat raamattukouluttaja, kielten opettaja FM, Riitta Keskimäen johdolla, KRS.

Jumala solmi liitot Abrahamin, Mooseksen ja Daavidin kanssa. Mistä näissä kolmessa liitossa on kysymys, ja mikä niiden merkitys on tänä päivänä? Näiden kysymysten äärellä ollaan kolmena tiistai-iltana syksyn raamattusarjassa Jumalan liitot. Paloaseman puolelta summerilla sisään.

ti 3.9.             Liitto Abrahamin kanssa

ti 8.10.           Liitto Siinailla

ti 3.12.           Liitto Daavidin kanssa

Lähde elämään -illat

Kallion kirkossa sunnuntaisin klo 17

Kerran kuukaudessa viivähdetään Kallion kirkossa saamassa voimaa ja virkistystä elämään. Mahdollisuus rukouspalveluun. Puhujavieraina on vierailijoita Kansan Raamattuseurasta sekä kaupunkityöntekijä Päivi Peittola. Illoissa myös Kallion seurakunnan pastori Eeva-Liisa Hurmerinta. Sanaa, musiikkia ja rukousta.

su 22.9.         Uskoen, Tuula Tynjä

su 20.10.       Iloiten, Päivi Peittola

su 24.11.       Rauhassa, Kristiina Nordman

Raamattupiiri

Keskiviikkoisin klo 18 os. Torkkelinkatu 11, Kristillisen työväen yhdistyksen tiloissa. Vetäjänä Kari Kurka.

Alppilan kirkon lukupiiri

Oletko kiinnostunut lukemisesta ja monenlaisista kirjoista? Tunnetko halua jakaa lukukokemuksiasi toisten lukijoiden kanssa? Olisiko Alppilan kirkon lukupiiri sinua varten?

Kokoonnumme Alppilan kirkolla, os. Kotkankatu 2, tiistaisin klo 17.30- 19.00, kerran kuukaudessa. Jokaiselle kerralle valitsemme yhden kirjan (romaanin tai novellikokoelman) jonka pohjalta keskustelemme kirjasta vapaamuotoisesti ja vaihdamme usein ajatuksia myös ajankohtaisista kulttuuriteemoista rennossa ja avoimessa ilmapiirissä.

Jos kiinnostuit ja haluat kuulla lisää kirjoista, tule rohkeasti mukaan!

Syksyn kerrat: 20.8., 10.9., 8.10.,12.11. ja 10.12

Lisätietoja lukupiiristä antaa ryhmän vetäjä Petri Uusikylä petri.uusikyla@gmail.com tai 050 521 7500.