Puhuva ja keskusteleva kirkko

TORSTAINA ILTAPÄIVÄLLÄ -KESKUSTELUSARJA

Torstaina iltapäivällä -sarjassa Kallion kirkossa torstaisin klo 13-14 keskustellaan ajankohtaisista aiheista, uskonnosta ja politiikasta, taiteesta ja kulttuurista, elämästä ja uskosta tunnettujen vieraiden ja asiantuntijoiden kanssa.

Sarja järjestetään viikoittain ja ohjelma suunnitellaan erityisesti hiljattain eläkkeelle jääneille ja myös muille, joilla on aikaa iltapäivisin.

Olet myös lämpimästi tervetullut osallistumaan päivärukoukseen klo 12 ja piipahtamaan kahvilla Café Sonckissa ennen tilaisuutta.

SYKSYN OHJELMA

6.9. Elämä kirjoissa, elämä kirjoituksena. Kirjailija Virpi Hämeen-Anttila kertoo suhteestaan kirjoihin ja kirjoittamiseen. Toimittaja Raisa Rauhamaa haastattelee.

13.9. Piispa emerita Irja Askolan ajatuksia uskosta ja elämästä. Rovasti Olli Laine haastattelee.

20.9. Riikka Reina – Kallion uusi kirkkoherra. Seurakunnan luottamushenkilö Riitta Asikanius haastattelee.

27.9. Näyttelijä Jukka Puotilan elämä ja työt. Imitaattori, koomikko ja Kansallisteatterin rakastettu näyttelijä jäi eläkkeelle. Miltä elämä maistuu nyt, kun työ on tehty? Toimittaja Raisa Rauhamaa haastattelee.

4.10. Nasima Razmyar. Maahanmuuttajasta yhteiskuntapäättäjäksi. Afganistanissa syntyneen pakolaistytön tie Helsingin kaupunginvaltuustoon ja Helsingin apulaispormestariksi. Toimittaja Päivi Istala haastattelee.

11.10. Toimittaja, kirjailija Minna Lindgren ja ikäihmisten maailma. Suosittu Ehtoolehto-sarja kuvasi railakkaasti seniorien elämää. Uusin teos Vihainen leski suomii vanhuselämälle asetettuja ehtoja entistä riemukkaammin. Toimittaja Raisa Rauhamaa haastattelee.

18.10. Näyttelijä Eero Aho: ”Ne vahvimmat miehet ei ehjiksi jää”. Toimittaja Päivi Istala haastattelee.

25.10. Hannu Väisänen ja taiteen voima. Kuvataiteilija-kirjailija Hannu Väisänen kertoo, millaista on jakaa persoonansa kirjallisuuden ja kuvataiteen välillä. Hän ottaa myös kantaa ajankohtaisiin asioihin. Toimittaja Raisa Rauhamaa haastattelee.

1.11. Sami Jauhojärvi: ”Ei mithään hättää!” Maastohiihtäjä ja olympiavoittaja kisapappi Leena Huovisen haastateltavana.

8.11. Jörn Donner – kansakunnan provokaattori. Toimittaja Päivi Istala haastattelee.

15.11. Ilmari Martikainen – elämä Kolin puolesta. Toimittaja Päivi Istala haastattelee.

22.11. Panu Pihkala: Ympäristöahdistus ja toivo. Miten olla toiveikas, kun koko maailma tuntuu olevan menossa päin helvettiä? Ympäristötutkija, teologi Panu Pihkala auttaa ymmärtämään ympäristöasioihin liittyviä henkisiä ja hengellisiä ulottuvuuksia.

29.11. Jorma Hynninen: ”Rakkaus ei koskaan katoa.” Toimittaja Päivi Istala haastattelee, kanttori Tommi Niskala laulujen säestäjänä.

6.12. Itsenäisyyspäivä, ei tilaisuutta.

13.12. Joulumusiikkia kaksilla uruilla. Olli Pyylampi ja Sirkka-Liisa Jussila-Gripentrog kertovat teoksista ja soittavat.

Työryhmässä Leena Artimo, Riitta Asikanius, Päivi Istala, Olli Laine, Sirkku Nyström ja Riitta Männistö.

Raamattuluennot
HYVIEN UUTISTEN ILLAT – SYVEMMÄLLE RAAMATTUUN

Kallion kirkon Vihreässä salissa tiistaisin klo 18, tarjoilu klo 17.30

25.9.             Pyhän salaisuus, Matti Viitanen

9.10.             Opetuslapsiksi kutsuttuina, Mika Ebeling

27.11.           Terveesti lopun ajoista, Matti Viitanen

Lisätietoja Eeva-Liisa Hurmerinta, eeva-liisa.hurmerinta@evl.fi tai p. 050 380 3267. Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä Helsingin Ev.lut. Kansanlähetyksen kanssa.

Lähde elämään -illat

Kallion kirkossa sunnuntaisin klo 17

Kerran kuukaudessa viivähdetään Kallion kirkossa saamassa voimaa ja virkistystä elämään. Mahdollisuus rukouspalveluun. Puhujavieraina on Kansan Raamattuseuran entisiä tai nykyisiä työntekijöitä. Illoissa myös Kallion seurakunnan pastori Eeva-Liisa Hurmerinta.

16.9.             Rukoillen      Päivi Peittola, kaupunkityötekijä,

21.10.           Rakastaen     Virpi Nyman, kouluttaja

25.11.           Rohkeasti     Kristiina Nordman, teologi, kouluttaja

MAJATALOILTA

Kallion kirkossa perjantaina 26.10. klo 18

Majataloilta saapuu Kallioon 2. kerran – tervetuloa! Majataloiltaan on helppo tulla, vaikka et etukäteen tuntisikaan ketään. Siellä ei pönötetä. Saa olla rennosti. Astu rohkeasti sisään!

Majataloilta on Pekka Simojoen alulle panema matalan kynnyksen illanvietto kirkossa. Illan tarkoituksena on tuoda seurakunnan toimintaa lähemmäs tämän päivän ihmistä, sanomasta tinkimättä. Jokaisessa illassa punaisena lankana on musiikkia, hyviä sanoja elämästä ja Jumalasta. Voit kohdata tuttuja ja/tai tutustua uusiin ihmisiin.

Majataloillan Syvemmälle rukoukseen -opetustuokio ennen varsinaista tilaisuutta Kallion kirkon Vihreässä salissa klo 16–17.30.

Raamattupiiri

Keskiviikkoisin klo 18 os. Torkkelinkatu 11, Kristillisen työväen yhdistyksen tiloissa. Vetäjänä Kari Kurka.