Soiva ja laulava kirkko

KONSERTTITOIMINTA
TAITEIDEN YÖN URKUMARATON

Kallion kirkossa torstaina 23.8. klo 19–24

Perinteisessä Kallion kirkon Taiteiden yön ohjelmallisessa urkukonsertissa urut ja soittajat vaihtuvat puolen tunnin välein. Kallion kirkkopuistossa myynnissä makkaraa ja vohveleita Yhteisvastuun hyväksi. Piipahda hetkeksi tai tule koko illaksi – tilaisuuteen on vapaa pääsy ja ohjelma.

PARADISI GLORIA – Toivo Kuulan kuolemasta 100 vuotta

Kallion kirkossa su 28.10. klo 18

Kallion Kantaattikuoro, Helsingin Laulu, Vokaaliyhtye Incanto, Oma Orchestra, johtaa Tommi Niskala. Mm. Toivo Kuula: Stabat Mater, liput www.kallionkantaattikuoro.fi.

CHANT & ORGUE: PARIISILAISKIRKKOJEN MUSIIKKIA KAHDELTA VUOSISADALTA

Kallion kirkossa sunnuntaina 11.11. klo 18

Konsertissa soi harvemmin kuultua ranskalaista kirkkomusiikkia uruille ja yksiääniselle baritonikuorolle. Säveltäjinä Duruflé, Franck, Langlais, Gounod. Pekka Suikkanen, urut ja Sibarytons-kuoro. Vapaa pääsy.

W. A. MOZART: MESSU C-MOLLI

Kallion kirkossa lauantaina 3.11. klo 20

Suomen Laulu ja Tapiola Sinfonietta. Liput.

VIRSIN, LAULUIN, MUISTELOIN

– Sukella laulun mukana muistoihisi ja virsirunojen syvään historiaan

Kallion kirkossa lauantaina 10.11 klo 16. Kertojana Liisa Enwald, säestäjänä Vivika Oksanen.

ACKTÉ-KLUBI JA CAFÉ SONCK

Kallion kirkon kivijalassa Cafe Sonckissa taidenäyttelyitä ja Ackté-klubin konsertteja 2-3 krt viikossa. Kahvila avoinna ma–to klo 10–16 sekä konserttien yhteydessä.

Kantaesityksiä, viihdyttävää ja kokeilevaa musiikkia sekä yllättäviä kokoonpanoja jazzista klassiseen. Runoutta, tanssia ja teatteria lähietäisyydeltä. Katso syksyn ohjelmisto: www.acktefestival.fi.

VIRSILAULUTILAISUUDET

lauantaisin 15.09., 13.10. ja 17.11. klo 14 Seurakuntakodilla ja 01.12. klo 13 Adventtivirret Kallion kirkossa. Lauletaan ja veisataan yhdessä. Juontajana Jari Arjoranta, kanttorina Jari Koivistoinen. Kahvitarjoilu.

Tutustu kaikkeen konserttitarjontaamme tästä.

KUOROTOIMINTA
SALONKIKUORO

maanantaisin klo 18–20 Alppilan kirkon kappelissa 27.8. alkaen

Salonkikuoro kutsuu riveihinsä kokeneita kuorolaulajia varttuneemmasta, väestöstä. Ohjelmassa kevyttä ja klassista kirkkomusiikkia sekä ikivihreitä.

Tiedustelut kuoronjohtaja, kanttori Vivika Oksanen p. 050 462 0995 tai vivika.oksanen@evl.fi.

KUOROLAULUKOULU RAAKKUJAT

tiistaisin klo 17.30–19.45 Seurakuntakodilla 25.9., 2.10., 16.10., 23.10., 6.11., 20.11. ja 4.12.

Oletko aina halunnut laulaa, mutta et ole saanut tilaisuutta? Kuorolaulukoulu Raakkujat kokoaa riveihinsä kaikki taidoista riippumatta. Pääsyvaatimuksena on vain paikalle saapuminen. Laulu- ja hengitystekniikan saloihin perehdytään tosimielellä pilke silmäkulmassa, ohjelmistossa kaikkea mahdollista virsistä iskelmiin. Ohjaajana kanttori, musiikin maisteri Eeva-Liisa Malmgren.

Hinta 35€. Ilmoittautuminen kirkkoherranvirastoon p. 09 2340 3600.

ANIMA MEA -esilauluryhmä

avoimet harjoitukset Kallion kirkossa hiljaisen rukouslaulun messupäivinä keskiviikkoisin klo 17 ja lisäksi joka toinen maanantai klo 18.30–20 (13.8., 27.8., 10.9., 24.9., 8.10., 22.10., 5.11., 19.11., 3.12. ja 17.12.).

Elokuussa maanantaiharjoitukset ovat Seurakuntakodilla (Siltasaarenkatu 28) ja joulukuussa kirkon Vihreässä salissa. Laulamme keskiaikaisia rukouksia suomeksi ja latinaksi ja psalmilaulua suomeksi. Laulut opetellaan korvakuulolta. Sinun ei tarvitse osata ns. laulaa eikä lukea nuotteja. Ikiaikaiset sävelet soittavat kehoamme ja hoitavat meitä. Ohjaajina Hilkka-Liisa Vuori ja Johanna Korhonen. Tule mukaan!

KALLION KANTAATTIKUORO

keskiviikkoisin klo 18.15–21 Seurakuntakodilla

Bach, Buxtehude, Bartling, Kuula ja Virtanen ???? Kiinnostaako kuoro, jonka riveissä pääset laulamaan sekä vanhaa että uutta musiikkia, isoja kirkkomusiikkiteoksia ja suomalaisen kuorolaulun helmiä?

Nyt etsimme joukkoomme ykkössopraanoa ja kakkostenoria. Etsimällämme laulajalla on aiempaa kuorolaulukokemusta, rohkeutta laulaa omalla äänellään ja tarttua uusiin teoksiin. Edellytämme myös sitoutumista kuoromme säännöllisiin harjoituksiin.  Koelaulu järjestetään Kallion seurakuntakodissa (Siltasaarenkatu 28) keskiviikkona 5.9. klo 17 tai sopimuksen mukaan.

Ilmoittaudu koelauluun osoitteessa kallion.kantaattikuoro@gmail.com

Syyskaudella ohjelmassa ovat mm. Kuulan Stabat mater, Bachin Jouluoratorio ja joululaulukonsertti Ilo ilmestyy.

Lisäinfoa kuorostamme:

www.kallionkantaattikuoro.fi

KIVIMESSUN POP UP -KUORO

harjoittelee torstaisin ennen messua klo 17 Kallion kirkossa, Itäinen papinkatu 2. Messu alkaa klo 18. Tule rohkeasti mukaan laulamaan ja toteuttamaan messua yhdessä gospelhenkisten sävelten siivittämänä!

Lisätietoja Tommi Niskalalta p. 050 370 5532 tai tommi.niskala@evl.fi ja Mari Mattssonilta p. 050 380 3285 tai mari.mattsson@evl.fi.

SATEENKAARIKUORO ÄÄNISET

torstaisin Alppilan kirkon kappelissa klo 17.30–19.30 syyskuusta alkaen

Tervetuloa mukaan laulamaan! Tiedustelut Kimmo Puunenä, p. 040 590 0820.