Yhteyden kirkko

Sinä ja minä, aikuiset ja lapset, me kaikki, yhdessä, Jumalan kasvojen edessä. Raamatun sanaa, virsiä, hiljaisuutta, rukousta, yhteinen ehtoollispöytä.

 

Pappi puhuu ja toimittaa jumalanpalveluksen, kanttori soittaa ja laulaa, diakoni rukoilee ja sinä – luet tekstejä, avustat ehtoollisella, toivotat tervetulleeksi ovella, keräät kolehtia ja olet mukana rakentamassa yhteistä Jumalan kansan juhlahetkeä.

KALLION KIRKON JUMALANPALVELUKSET

Messu sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä klo 10

Jokaisella pyhäpäivällä on oma aiheensa ja siihen liittyvät Raamatun tekstit, joita käsitellään virsissä, saarnassa ja rukouksissa. Voit liittyä yhteiseen rukoukseen ja jättää myös omat rukousaiheesi seurakunnalle. Kuorot ja lauluyhtyeet tuovat säännöllisesti oman juhlavan osansa messuihin. Kallion seurakunnan jumalanpalvelukset ovat pääsääntöisesti ehtoollisjumalanpalveluksia eli messuja. Sunnuntaisin messun jälkeen juodaan kirkkokahvit Kappelisalissa.

 

Arkipäivisin

klo 7.30 Aamurukous, klo 12 Päivärukous, pappi tavattavissa klo 15–17. Arki-iltaisin klo 18 vietetään messu, perjantai-illan messun johtaa pääsääntöisesti rovasti Veli-Matti Hynninen. Lauantaisin aamurukous klo 9.

 

Yksinkertainen messu maanantaisin klo 18

Lyhyt, yksinkertainen ehtoollispalvelus. 

 

Lähdemessu tiistaisin klo 18

Lähde-messu on intiimi ja tunnelmallinen messu Hiljaisen lauantain krusifiksin äärellä. Lähde on paitsi virvoittava pysähdys arjen vaelluksessa, myös kehotus, joka lähettää palvelemaan lähimmäisiä omassa arjessamme. Aukaisitpa kirkon ovet ensi kertaa, tai etsit paikkaa johon kotiutua, olet tervetullut!

 

Keskiaikainen hiljainen rukouslaulumessu keskiviikkoisin klo 18

Meditative mass with medieval melodies. Gregorian chants sung in Latin and Finnish.

Lauluryhmää johtavat vuorotellen Hilkka-Liisa Vuori ja Johanna Korhonen.

Hiljaisen rukouslaulun Kelttimessu keskiviikkoisin 21.8., 18.9., 23.10. ja 27.11. Lauluissa ja sävelmissä kuuluu kelttiläinen keskiaikainen kristillinen hengellisyys, jonka ytimessä ovat vieraanvaraisuus, luonnon ja sen eläjien kunnioittaminen tasavertaisina, käytännöllisyys rukouksessa ja myötätuntoinen rinnalla kulkeminen. Perinne kumpuaa ensimmäiseltä vuosituhannelta.

Anima mean kaikille avoin harjoitus ennen messua klo 17.

 

Kivimessu torstaisin klo 18 – ”Leave no stone unturned.”

Tule tuulettamaan ajatuksiasi ja hakemaan uusia eväitä arkeen sanan, musiikin, ehtoollisen ja yhteisöllisyyden kautta. Haluaisimme nähdä sinut sekä kirkon penkissä että toteuttamassa messua. Pop up -messukuoro ja bändi kokoontuvat treenaamaan messun musiikkia kanttorin johdolla klo 17 alkaen. Mitä muuta haluaisit tehdä – tule ja tee! Messun jälkeen teejatkot.

Kysy lisää Marilta p. 050 380 3285 tai Tommilta p. 050 370 5532.

 

Iltamessu perjantaisin klo 18

Messun toimittaa pääsääntöisesti rovasti Veli-Matti Hynninen. 

 

 

Tuomasmessun ehtookellot lauantaisin 7.9., 19.10. ja 23.11. klo 17

Messu alkaa hiljentymisellä ja musiikin kuuntelulla ja päättyy klo 18 ehtookellojen soittoon. Pastori Pirjo Kantala, musiikkivastuussa kuoro sekä Juha ja Inna Vintturi.

 

 

Skidikirkko sunnuntaisin Mikkelinpäivänä 29.9. ja 1. Adventtisunnuntaina 1.12. klo 16

Koko perheen yhteinen ehtoolliskirkko, jossa on tilaa lasten äänille, vuorovaikutukselle ja ilolle. Lapset voivat osallistua messun toteutukseen esilaulajina, ehtoollisavustajina, tekstinlukijoina – mitä muuta vielä keksimmekään? Riittää, että saavut paikalle klo 15.30. Skidikirkon jälkeen kirkkokahvit ja mehut.

 

 

KASTEPÄIVÄ

Kaikille avoin Kastepäivä Kallion ja Alppilan kirkossa Mikkelinpäivänä 29.9. klo 10-17. Kastepäivää vietetään seurakunnassamme sekä Kallion että Alppilan kirkoilla. Kastettavaksi voi tuoda vauva, taaperon tai alle 15-vuotiaan lapsen.

Tarjoamme teille kauniit puitteet kasteelle ja kastejuhlalle. Kaste voidaan toimittaa Kallion kirkon messussa klo 10 seurakunnan yhteisenä juhlana, Kallion kirkossa klo 13-15 välisenä aikana tasatunnein, Kallion kirkon Skidikirkossa klo 16 tai Alppilan kirkon messussa klo 16. Kastejuhlaa voi viettää oman suvun kesken tai kaikille yhteisten kakkukahvien merkeissä.

Kysy lisätietoja ja varaa kasteaika kirkkoherranvirastosta ma, ti ja to klo 9-14 tai ke klo 12-17 p. 09 2340 3600 tai sähköpostitse kallio.srk@evl.fi.

 

 

KONFIRMAATIOMESSUT

Kesän rippikoululeirien konfirmaatiomessut I-leiri 10.8., III-leiri 17.8. ja II-leiri 24.8. klo 12, messut toimittavat Laura Huovinen ja Visa Viljamaa.

 

 

Slangitsyrkka

Kallion kirkossa Aleksis Kiven päivänä 10.10. klo 18. Yhteistyössä Stadin slangi –yhdistyksen kanssa. Toimittaa kirkkoherra Riikka Reina.

 

 

Pyhäinpäivän iltahartaus la 2.11. klo 18

Pyhäinpäivän illan iltahartaudessa hiljennymme muistamaan kaikkia vuoden aikana kuolleita seurakuntalaisia sytyttämällä heille kynttilän.

 

 

Tule mukaan tekemään messua yhdessä!

Messussa toimii vapaaehtoisia monenlaisissa tehtävissä. Messuavustajilla on tehtäviä sekä sunnuntaisin että arki-illan messuissa. Avustajat koulutetaan.

Kirkkokahvien tarjoilusta huolehtivat vapaaehtoiset Kahvi-Kaisat. Jos haluaisit olla mukana tarjoilemassa tai osallistua leipomistalkoisiin, tervetuloa joukkoon!

ALPPILAN KIRKON JUMALANPALVELUKSET

Alppilan kirkon messuelämä uudistuu!

 

Syyskuusta alkaen klo 16 kokoontuu ALPPILAN KIRKON TASAUSMESSU – tuoreen nuorekas perinteinen messu, joka toteutetaan seurakuntalaisten ja vapaaehtoisten johdolla. Messun jälkeen kirkkokahvit, kolehti kerätään Lähetysseuralle.

Miten sinä haluaisit olla mukana – ota rohkeasti yhteyttä! Olet tervetullut messuun sellaisena kuin olet. Seuraa ilmoittelua Tasausmessun netti- ja Facebook-sivuilta.

Yhteydenotot pastori Visa Viljamaa, visa.viljamaa@evl.fi tai p. 050 461 9111.

 

 

SUOMENKIELINEN JUMALANPALVELUS sunnuntaisin klo 16.

KIINANKIELINEN JUMALANPALVELUS sunnuntaisin klo 13.

VIRONKIELINEN MESSU joka kuukauden kolmas sunnuntai klo 11.

 

 

KASTEPÄIVÄ

sunnuntaina 29.9 Mikkelinpäivän klo 16 messun yhteydessä. Voit tuoda Kastepäivään kastettavaksi pienen tai isomman lapsen. Seurakunta tarjoaa kakkukahvit. Lisätietoja Pauliina Lindforsilta, pauliina.lindfors@evl.fi tai p. 050 462 0987.

 

MONIKULTTUURINEN PERHEMESSU

15.9. klo 13. Dagmar Õunap, Vivika Oksanen, Petri Patronen yhdessä Alppilassa kokoontuvien eri kieliryhmien kanssa.

 

TULE MUKAAN! Messuihin voi osallistua myös monenlaisissa avustavissa tehtävissä, mm. muusikkona, tekstien lukijana, keittiöapulaisena tai eteispalvelijana. Lisätietoja kappalainen Petri Patronen, p. 050 5756 550 ja pappi Pauliina Lindfors p. 050 4620 987.

 

SATEENKAARIMESSU

lauantaisin 31.8., 28.9., 26.10. (körttivirsimessu) ja 30.11. klo 17. Messussa mukana messukuoro Ääniset. Messun jälkeen kirkkokahvit. Lisätietoja messuista ja sateenkaarityöstä Jaana Partti, jaana.partti@evl.fi tai p. 050 380 3289.

X