Yhteyden kirkko

Sinä ja minä, aikuiset ja lapset, me kaikki, yhdessä, Jumalan kasvojen edessä. Raamatun sanaa, virsiä, hiljaisuutta, rukousta, yhteinen ehtoollispöytä.

 

Pappi puhuu ja toimittaa jumalanpalveluksen, kanttori soittaa ja laulaa, diakoni rukoilee ja sinä – luet tekstejä, avustat ehtoollisella, toivotat tervetulleeksi ovella, keräät kolehtia ja olet mukana rakentamassa yhteistä Jumalan kansan juhlahetkeä.

KALLION KIRKON JUMALANPALVELUKSET

Messu sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä klo 10

Jokaisella pyhäpäivällä on oma aiheensa ja siihen liittyvät Raamatun tekstit, joita käsitellään virsissä, saarnassa ja rukouksissa. Voit liittyä yhteiseen rukoukseen ja jättää myös omat rukousaiheesi seurakunnalle. Kuorot ja lauluyhtyeet tuovat säännöllisesti oman juhlavan osansa messuihin. Kallion seurakunnan jumalanpalvelukset ovat pääsääntöisesti ehtoollisjumalanpalveluksia eli messuja. Sunnuntaisin messun jälkeen juodaan kirkkokahvit Kappelisalissa.

 

 

Wähäväkisten juhlaveisuu ja Herran pyhä ehtoollinen puutteenalaisille

tiistaina 3.10. klo 18

Ennen messua klo 17 alkaen pidetään avoimet harjoitukset, jonne voi tulla laulamaan ja musisoimaan jo etukäteen. Lisäksi tarvitaan vapaaehtoisia keräämään kolehti, lukemaan tekstejä ja avustamaan ehtoollisella. Messun jälkeen iltatee ja jatkot Kappelisalissa. Messu toteutetaan vapaaehtoisten, Herättäjä-Yhdistyksen ja Kallion seurakunnan yhteisvoimin. Lisätietoja Mari Mattsson, p. 050 380 3285.

 

Keskiaikainen hiljainen rukouslaulumessu keskiviikkoisin klo 18

Meditative mass with medieval melodies. Gregorian chants sung in Latin and Finnish. Messussa lauletaan gregoriaanisia lauluja ja psalmeja. Voit levätä laulujen harmoniassa kuunnellen tai itse osallistuen laulamiseen. Messussa avustaa esilaulajien ryhmä Anima mea, jota johtavat vuorotellen Hilkka-Liisa Vuori ja Johanna Korhonen. Anima mean kaikille avoin harjoitus ennen messua klo 17.

 

Kivimessu torstaisin klo 18 – ”Leave no stone unturned.”

Tule tuulettamaan ajatuksiasi ja hakemaan uusia eväitä arkeen sanan, musiikin, ehtoollisen ja yhteisöllisyyden kautta. Haluaisimme nähdä sinut sekä kirkon penkissä että toteuttamassa messua. Pop up -messukuoro ja bändi kokoontuvat treenaamaan messun musiikkia kanttorin johdolla klo 17 alkaen. Mitä muuta haluaisit tehdä – tule ja tee! Messun jälkeen teejatkot.

Torstaina 21.9. Dylan-messu folk-trubaduurin, rockprofeetan, popmessiaan ja kirjalli­suusnobelistin aarteiden äärellä.

Bob Dylan (s. 1941) on antanut hienoja kappaleita ihmis­oikeusaktivisteille. Hän on myös tehnyt paljon hengelli­siä lauluja. Ainutlaatuinen Dylan-messu keskittyy tuotannon uskonnollis-yhteiskunnallisiin ulottuvuuksiin.

Kahdeksan laulua kuullaan uusina sovituksina. Saarna Mari Mattsson. Musiikista vastaavat kanttori Tommi Niskala, bändi ja kuoro.

Messun jälkeen Nobelin kirjallisuuspalkinnon 2017 voittaneen bardin luomusten pohtimista ja versiointia jatketaan Café Sonckin puolella. Messujatkoilla mukana Dylan-asiantuntijat filosofi Jarkko S. Tuusvuori ja musiikkipedagogi Tommi Paju.

 

Kysy lisää Marilta p. 050 380 3285, Lauralta p. 050 464 5845 tai Tommilta p. 050 370 5532.

 

Skidikirkko sunnuntaisin 3.9., 1.10., 5.11. ja 3.12. klo 16

Koko perheen yhteinen ehtoolliskirkko, jossa on tilaa lasten äänille, vuorovaikutukselle ja ilolle. Lapset voivat osallistua messun toteutukseen esilaulajina, ehtoollisavustajina, tekstinlukijoina – mitä muuta vielä keksimmekään? Riittää, että saavut paikalle klo 15.30. Skidikirkon jälkeen kirkkokahvit ja mehut.

 

Ekumeenisten karmeliittojen messu lauantaisin 14.10. ja 25.11. klo 18

Kontemplatiivinen messu etenee rauhallisesti sisältäen muutamia pidempiä hiljaisia jaksoja. Kirkkoon voi tulla hiljentymään jo puoli tuntia ennen alkua. Avilan Teresan ja hänen nunniensa tekemät laulelmat saattelevat messun mietiskelevään henkeen. Messun jälkeen on mahdollisuus tavata tilaisuudet järjestävän Ekumeenisen Karmeliittayhteisön jäseniä teekupin ääressä.

 

Tuomasmessun ehtookellot lauantaisin 23.9., 21.10. ja 18.11. klo 17

Messu alkaa hiljentymisellä ja musiikin kuuntelulla ja päättyy klo 18 ehtookellojen soittoon. Pastori Pirjo Kantala, musiikkivastuussa kuoro sekä Juha ja Inna Vintturi.

 

Slangitsyrkka ti 10.10 klo 18

Stadinfriidu Pirkko Saisio ja eläkkeellä oleva kirk­kis Esa Siljamäki bamlaavat Kallion tsyrkassa. Slangikuoro, Vesa Nuotio ja Maria Hänninen sjungaavat. Järj. Kallion srk ja Stadin Slangi ry.

 

Pyhäinpäivän iltahartaus la 4.11. klo 18

Poisnukkuneita muistetaan sytyttämällä kynttilä kaikille viime pyhäinpäivän jälkeen kuolleille seura­kuntalaisillemme.

Martinpäivän messu 10.11. klo 18

Messun toteuttaa Teologian ylioppilai­den tiedekuntayhdistys TYT.

 

Itsenäisyyspäivän perinnejumalan­palvelus 6.12. klo 10

 

Helsingin Diakonissalaitoksen 150-vuotisjuhlamessu 17.12. klo 10

Juhlakahvit Diakonissalaitoksella.

 

Arkipäivisin

klo 7.30 Aamurukous, klo 12 Päivärukous, klo 16 Päivän raamatunluku, pappi tavattavissa klo 16–19. Arki-iltaisin klo 18 vietetään messu, perjantai-illan messun johtaa pääsääntöisesti rovasti Veli-Matti Hynninen. Lauantaisin aamurukous klo 9.

 

Tule mukaan tekemään messua yhdessä!

Messussa toimii vapaaehtoisia monenlaisissa tehtävissä. Messuavustajilla on tehtäviä sekä sunnuntaisin että arki-illan messuissa. Avustajat koulutetaan.

Kirkkokahvien tarjoilusta huolehtivat vapaaehtoiset Kahvi-Kaisat. Jos haluaisit olla mukana tarjoilemassa tai osallistua leipomistalkoisiin, tervetuloa joukkoon!

 

Lisätietoja jumalanpalveluselämästä antaa rovasti Riitta Männistö, p. 09 2340 3633 tai riitta.mannisto@evl.fi.

ALPPILAN KIRKON JUMALANPALVELUKSET

Messu sunnuntaisin klo 16

kirkkosalissa ja kirkkokahvit messun jälkeen seurakuntasalissa

Voit osallistua messuun seurakuntalaisena kirkon penkissä tai monenlaisissa tehtävissä, kuten tekstinlukijana tai ehtoollisavustajana. Alppilan Kirkon peruskiveen on muurattu lause ”Juoskoon täällä elävän veden virta sielujen virvoitukseksi”. Tervetuloa sellaisena kuin olet.

Kastepäivä su 1.10.  Mikkelinpäivän messun yhteydessä. Voit tuoda Kastepäi­vään kastettavaksi pienen tai isomman lapsen. Seurakunta tarjoaa kakkukahvit.

 

Kaikenikäisten messu keskiviikkoisin klo 18

6.9. Enkelikirkko, 4.10. Rakkauskirkko, 1.11. Isäkirkko ja 20.12. Joulukirkko. Mes­sussa mukana muusikko Kaisa Valve.

 

Pieni hartaushetki

torstaisin 19.10., 2.11., 16.11. ja 30.11. klo 13.

 

Vironkielinen messu

joka kuukauden kolmantena sunnuntaina klo 11.

 

Kiinankielinen jumalanpalvelus joka sunnuntai klo 13

Lisätiedot Paulos Huang, p. 09 2340 3650.

 

Sateenkaarimessu lauantaisin 26.8., 30.9., 28.10. ja 25.11. klo 17

Messussa mukana messukuoro Ääniset. Messun jälkeen kirkkokahvit seurakuntasalissa. Lisätietoja Jaana Partti, p. 050 380 3289.

 

Lisätiedot Alppilan kirkon toiminnanjohtaja Petri Patronen, petri.patronen@evl.fi tai p. 050 5756 550 ja Pauliina Lindfors, pauliina.lindfors@evl.fi tai p. 050 4620 987.

X