Yhteyden kirkko

Sinä ja minä, aikuiset ja lapset, me kaikki, yhdessä, Jumalan kasvojen edessä. Raamatun sanaa, virsiä, hiljaisuutta, rukousta, yhteinen ehtoollispöytä.

 

Pappi puhuu ja toimittaa jumalanpalveluksen, kanttori soittaa ja laulaa, diakoni rukoilee ja sinä – luet tekstejä, avustat ehtoollisella, toivotat tervetulleeksi ovella, keräät kolehtia ja olet mukana rakentamassa yhteistä Jumalan kansan juhlahetkeä.

KALLION KIRKON JUMALANPALVELUKSET

Messu sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä klo 10

Jokaisella pyhäpäivällä on oma aiheensa ja siihen liittyvät Raamatun tekstit, joita käsitellään virsissä, saarnassa ja rukouksissa. Voit liittyä yhteiseen rukoukseen ja jättää myös omat rukousaiheesi seurakunnalle. Kuorot ja lauluyhtyeet tuovat säännöllisesti oman juhlavan osansa messuihin. Kallion seurakunnan jumalanpalvelukset ovat pääsääntöisesti ehtoollisjumalanpalveluksia eli messuja. Sunnuntaisin messun jälkeen juodaan kirkkokahvit Kappelisalissa.

 

Arkipäivisin

klo 7.30 Aamurukous, klo 12 Päivärukous, klo 16 Päivän raamatunluku, pappi tavattavissa klo 16–19. Arki-iltaisin klo 18 vietetään messu, perjantai-illan messun johtaa pääsääntöisesti rovasti Veli-Matti Hynninen. Lauantaisin aamurukous klo 9.

 

Yksinkertainen messu maanantaisin klo 18

Lyhyt, yksinkertainen ehtoollispalvelus. 

 

Lähdemessu tiistaisin klo 18

Lähde-messu on intiimi ja tunnelmallinen messu Hiljaisen lauantain krusifiksin äärellä. Lähde on paitsi virvoittava pysähdys arjen vaelluksessa, myös kehotus, joka lähettää palvelemaan lähimmäisiä omassa arjessamme. Aukaisitpa kirkon ovet ensi kertaa, tai etsit paikkaa johon kotiutua, olet tervetullut!

 

Keskiaikainen hiljainen rukouslaulumessu keskiviikkoisin klo 18

Meditative mass with medieval melodies. Gregorian chants sung in Latin and Finnish.

Lauluryhmää johtavat vuorotellen Hilkka-Liisa Vuori ja Johanna Korhonen. Hiljaisen rukouslaulun Kelttimessu keskiviikkoisin 12.9., 10.10. ja 7.11. Lauluissa ja sävelmissä kuuluu kelttiläinen keskiaikainen kristillinen hengellisyys, jonka ytimessä ovat vieraanvaraisuus, luonnon ja sen eläjien kunnioittaminen tasavertaisina, käytännöllisyys rukouksessa ja myötätuntoinen rinnalla kulkeminen. Perinne kumpuaa ensimmäiseltä vuosituhannelta. Keskiaikainen messu 5.12. klo 18 Kallion kirkossa. Mukana Sibelius-Akatemian opiskelijat, Anima mea, ohj. Hilkka-Liisa.

Anima mean kaikille avoin harjoitus ennen messua klo 17.

 

Kivimessu torstaisin klo 18 – ”Leave no stone unturned.”

Tule tuulettamaan ajatuksiasi ja hakemaan uusia eväitä arkeen sanan, musiikin, ehtoollisen ja yhteisöllisyyden kautta. Haluaisimme nähdä sinut sekä kirkon penkissä että toteuttamassa messua. Pop up -messukuoro ja bändi kokoontuvat treenaamaan messun musiikkia kanttorin johdolla klo 17 alkaen. Mitä muuta haluaisit tehdä – tule ja tee! Messun jälkeen teejatkot.

Kysy lisää Marilta p. 050 380 3285, Lauralta p. 050 464 5845 tai Tommilta p. 050 370 5532.

 

Iltamessu perjantaisin klo 18

Messun toimittaa pääsääntöisesti rovasti Veli-Matti Hynninen. 

 

Tuomasmessun ehtookellot lauantaisin 6.10., 20.10. ja 17.11. klo 17

Messu alkaa hiljentymisellä ja musiikin kuuntelulla ja päättyy klo 18 ehtookellojen soittoon. Pastori Pirjo Kantala, musiikkivastuussa kuoro sekä Juha ja Inna Vintturi.

 

Skidikirkko sunnuntaisin Mikkelinpäivänä 30.9., 4.11. ja 1. Adventtisunnuntaina 2.12. klo 16

Koko perheen yhteinen ehtoolliskirkko, jossa on tilaa lasten äänille, vuorovaikutukselle ja ilolle. Lapset voivat osallistua messun toteutukseen esilaulajina, ehtoollisavustajina, tekstinlukijoina – mitä muuta vielä keksimmekään? Riittää, että saavut paikalle klo 15.30. Skidikirkon jälkeen kirkkokahvit ja mehut.

 

KONFIRMAATIOMESSUT

Kesän rippikoululeirien konfirmaatiomessut I-leiri 25.8. klo 12 ja II-leiri 1.9. klo 11, messut toimittaa Laura Huovinen.

 

Slangitsyrkka

Kallion kirkossa Aleksis Kiven päivänä 10.10. klo 16. Yhteistyössä Stadin slangi –yhdistyksen kanssa.

 

Pyhäinpäivän iltahartaus la 3.11. klo 18

Poisnukkuneita muistetaan sytyttämällä kynttilä kaikille viime pyhäinpäivän jälkeen kuolleille seura­kuntalaisillemme.

 

 

Tule mukaan tekemään messua yhdessä!

Messussa toimii vapaaehtoisia monenlaisissa tehtävissä. Messuavustajilla on tehtäviä sekä sunnuntaisin että arki-illan messuissa. Avustajat koulutetaan.

Kirkkokahvien tarjoilusta huolehtivat vapaaehtoiset Kahvi-Kaisat. Jos haluaisit olla mukana tarjoilemassa tai osallistua leipomistalkoisiin, tervetuloa joukkoon!

ALPPILAN KIRKON JUMALANPALVELUKSET

Alppilan kirkon messuelämä uudistuu! Syyskuusta alkaen kirkolla on sunnuntaisin kaksi erilaista suomenkielistä messua.

 

Klo 11 kirkossa kokoontuu tuttu ja perinteinen sunnuntaiaamun MESSU Kallion seurakunnan omien pappien, kanttorien ja messuavustajien toimittamana. Sinäkin voit tulla mukaan messuavustajaksi esimerkiksi avustamaan ehtoollisella tai lukemaan tekstejä!

Kuukauden kolmantena sunnuntaina klo 11 kokoontuu kaksikulttuurinen YHTEISMESSU, joka toimitetaan kaksikielisesti, sekä suomen- että vironkielellä.

Klo 16 kokoontuu uusi TASAUSMESSU, joka toteutetaan seurakuntalaisten ja vapaaehtoisten johdolla yhteistyössä Lähetysseuran kanssa.  Lähetyskirkolta Alppilaan siirtynyt nuorten aikuisten joukko vastaa messun valmisteluista ja musiikista. Seuraa ilmoittelua Tasausmessun netti- ja Facebook-sivuilta.

 

 

Piispat Laajasalo ja Askola siunaamassa Alppilan uutta jumalanpalveluselämää alkuun!

2.9. klo 11 Alppilan aamumessu: Piispa emerita Irja Askola vierailulla, saarna Petri Patronen.   

Klo 16 Tasausmessu: Petri Patronen  

9.9. klo 11 Alppilan aamumessu: kirkkoherra Riikka Reina ja Petri Patronen  

Klo 16 Tasausmessu: piispa Teemu Laajasalo ja Petri Patronen 

 

 

SUOMENKIELISET JUMALANPALVELUKSET sunnuntaisin klo 11 ja 16.

KIINANKIELINEN JUMALANPALVELUS sunnuntaisin klo 13.

VIRON- JA SUOMENKIELINEN YHTEISMESSU joka kuukauden kolmas sunnuntai klo 11.

UNKARINKIELINEN MESSU sunnuntaisin 7.10. ja 4.11. Kallion kirkossa ja 2.12. klo 11 Alppilan kirkon kappelisalissa.

 

KASTEPÄIVÄ

sunnuntaina 30.9 Mikkelinpäivän klo 11 messun yhteydessä. Voit tuoda Kastepäivään kastettavaksi pienen tai isomman lapsen. Seurakunta tarjoaa kakkukahvit. Lisätietoja Pauliina Lindforsilta, pauliina.lindfors@evl.fi tai p. 050 462 0987.

 

MONIKULTTUURINEN MESSU

14.10. klo 13. Teemana ”Jeesuksen lähettiläät.” Dagmar Õunap, Vivika Oksanen, Petri Patronen yhdessä Alppilassa kokoontuvien eri kieliryhmien kanssa.

 

TULE MUKAAN! Messuihin voi osallistua myös monenlaisissa avustavissa tehtävissä, mm. muusikkona, tekstien lukijana, keittiöapulaisena tai eteispalvelijana. Lisätietoja toiminnanjohtaja Petri Patronen, p. 050 5756 550 ja pappi Pauliina Lindfors p. 050 4620 987.

 

SATEENKAARIMESSU

lauantaisin 25.8., 29.9., 27.10. ja 24.11. klo 17. Messussa mukana messukuoro Ääniset. Messun jälkeen kirkkokahvit. Lisätietoja messuista ja sateenkaarityöstä Jaana Partti, jaana.partti@evl.fi tai p. 050 380 3289.

X