Luovan toiminnan kirkko

KURSSIT, RETRIITIT  2018

Maalaaminen, laulaminen, tanssiminen tai hiljentyminen voi olla tapa rukoilla, olla läsnä omalle itselleen ja Jumalalle. Kursseillä ja retriiteissä on mahdollisuus hengähtää ja kysyä itseltä: Miten minä voin? Mitä tarvitsen elämääni juuri nyt? Voit osallistua Kallion seurakunnan kesän kursseille, retriitteihin tai kesäretkille, vaikka et olisi seurakunnan jäsen tai sen alueella asuva.

 

Ilmoittaudu ko. kurssin kohdalla olevasta linkistä.  Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen vapaita paikkoja voi kysyä kurssin alkuun asti osoitteesta kallio.srk@evl.fi tai p. 09 2340 3611.

 

Tukea kurssimaksuihin. Pienituloiset voivat ilmoittautumisen yhteydessä sopia maksuaikataulusta. Työttömät ja yli 63 -vuotiaat eläkeläiset voivat tiedustella mahdollisuutta ns. opintoseteliin (rajattu määrä). On myös mahdollista hakea avustusta oman seurakunnan diakoniatoimistosta.

Peruutusehto. Myöhemmin kuin seitsemän päivää ennen kurssin alkua ilman pätevää syytä (esim. sairaus, lääkärintodistus) peruutetusta kurssipaikasta perimme 50% kurssimaksusta. Kokonaan peruuttamatta jätetystä paikasta veloitetaan täysi hinta.

Useimmat kurssit järjestetään yhteistyössä Agricola-opintokeskuksen kanssa.

KESKIAIKAINEN ELI HELLÄ HILJAINEN RUKOUSLAULU

Laulamme keskiaikaisia rukouksia suomeksi ja latinaksi ja psalmilaulua suomeksi. Laulut opetellaan korvakuulolta. Sinun ei tarvitse osata ns. laulaa eikä lukea nuotteja. Rukouslaulu on kokonaisvaltaista: ikiaikaiset tekstit ja sävelet soittavat kehoamme ja hoitavat meitä. Laulujen keskittynyt toisto ja kehon resonanssin herkkä kuuntelu voivat johdattaa mielemme rukouksen sydämen rukoukseksi. Rukouslaulusta löydät lisää tietoa  www.voxsilentii.fi

 

Keskiaikaisen hellän hiljaisen rukouslaulun perus- ja jatkokurssit

Hiljaiseen rukouslauluun pääsee sisälle tulemalla peruskursseille mukaan. Sinun ei tarvitse olla laulaja, laulut opitaan korvakuulolta. Mukaan rukouslaulun tunnelmaan pääsee omalla äänellään hellästi huokaamalla. Rukouslaulu on hyvin kehollista. Kehoresonanssin kasvaminen, laulu meissä, lisää kaikinpuolista hyvinvointiamme. Ohjaajana musiikkipedagogi, MuT Hilkka-Liisa Vuori.  4 krt kurssi 52 e.  5 krt kurssi 61 e. Paikka: Diakonissalaitoksen kirkko,  Alppikatu 2.

 

 

 

PERUSKURSSI

tiistaisin 13.3.,20.3.,27.3. ja 3.4. klo 17.30-20.

Ilmoittaudu verkkolomakkeella tästä:

 

JATKOKURSSI, kelttirukouslaulut

tiistaisin 17.4.,24.4.,8.5. ja 22.5. klo 17.30-20.

Ilmoittaudu verkkolomakkeella tästä:

RUKOUSPOLKUJA NÄKÖALAPAIKALLE -kurssi

 

I. Osana suunnitelmaa – Vanhan testamentin opetuksia.

ti 16.1.Kenen rukouksiin vastataan? Kain ja Abel.

ti 23.1.Kun vastausta ei kuule. Hanna.

ti 13.2.Elämänsä sählänneen toivo. Daavid.

ti 20.2. Väsynyt ja pettynyt rukoilija. Elia.

 

II. Suunnitelma toteutumassa – Uuden Testamentin opetuksia

ti 13.3. Yhdessä Jumalan kanssa. Jeesuksen ruokkimisihme.

ti 20.3. Vastustuksesta huolimatta. Apostolit vankilassa.

 

Pieni ihminen rukoilee. Etsii siunausta, huutaa Jumalaa avuksi ongelmiinsa. Katuu vääriä tekojaan. Valittaa masentuneena kohtaloaan.. Jumala kuulee ja vastaa, mutta ei aina niin kuin ihminen odottaa. Hän antaa enemmän, kuin ihminen pyytää. Näköalat laajenevat. Silmät kääntyvät katsomaan omaa kohtaloa pidemmälle, kohti suurempaa suunnitelmaa, joka koskee koko ihmiskunnan pelastamista. Ohjaajina vt kirkkoherra Eeva-Liisa Hurmerinta ja Päivi Peittola Kansan Raamattuseurasta. Hinta 20 e sis. materiaalin ja tarjoilun.

Ilmoittaudu verkkolomakkeella tästä:

 

KUOROLAULUKOULU RAAKKUJAT

Harjoitukset tiistaisin 30.1., 13.2., 27.2.,13.3., 20.3., 3.4., 2.5. ja 8.5. klo 17.30–19.45 Seurakuntakodissa. Kuorolaulukoulu Raakkujat esiintyy Kallio kukkii tapahtumassa 15.5.

Oletko aina halunnut laulaa, mutta et ole saanut tilaisuutta? Kuorolaulukoulu Raakkujat kokoaa riveihinsä niin viitosen ja viivan laulajat kuin satakieletkin. Pääsyvaatimuksena on vain paikalle saapuminen. Laulu- ja hengitystekniikan saloihin perehdytään tosimielellä pilke silmäkulmassa, ohjelmistossa kaikkea mahdollista virsistä iskelmiin. Älä ohita tilaisuutta löytää itsestäsi laulaja. Kaikki ovat kutsutut ja myös valitut. Kuoroa ohjaa kanttori, musiikin maisteri Eeva-Liisa Malmgren. Hinta 35 €. Ilmoittautuminen www.kallionseurakunta.fi/Luovan toiminnan kirkko tai kallio.srk@evl.fi tai p. 09 2340 3611.

Ilmoittaudu verkkolomakkeella tästä:

 

Anima mean kaikille avoimet harjoitukset

Messussa avustaa esilaulajien ryhmä Anima mea, jota johtavat H-L Vuori ja Johanna Korhonen. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita  Anima mea -esilaulajien harjoituksiin Kallion kirkolle keskiviikkoisin messupäivinä klo 17.

 

AARREKIRJAKURSSI – ELÄMÄN SÄVYT JA VÄRIT  la 12 –  su 13.5. klo 12 -16

Alppilan kirkolla, Kotkankatu 2.

Etsimme omia tärkeitä voiman, elämänilon ja rohkeuden lähteitämme, kirjoittaen ja maalaten sekä jutellen. Mitään ns. taiteellisia taitoja et tarvitse. Oma päiväkirja tai vihko mukaan. Ohjaaja diakoni/kirjoittamisen ohjaaja Nina Klemmt.Hinta 25 e sis. kahvin/teen taidetarvikkeet, välineet ja opetuksen. Lisätietoja Nina Klemmt p. 09 2340 3634.

Ilmoittaudu verkkolomakkeella tästä:

 

HILJAISUUDEN RETRIITTI -ILTA Mustasaaressa to 17.5. klo 17. -20.30

Hiljaisuuden retriitti on täysin hiljainen tilanne, jossa kirkolliset hetkipalvelukset, lyhyt messu ja hiljaisuus vuorottelevat. Retriittiohjaajat pastori Pauliina Lindfors ja diakoni Nina Klemmt. Osallistumismaksu 25e sis. ateria, kahvi/tee.

Ilmoittaudu verkkolomakkeella tästä:

 

HILJAISUUTTA MEREN ÄÄRELLÄ – KAUPUNKIRETRIITTI
la 26.5 klo 12-18  ja  su 27.5. klo 11-16.

Villa Salmela, Meri Perttilän polku 8, 00850 Helsinki

Retriitissä vetäydytään kahdeksi päiväksi hiljaisuuteen. Päiviin sisältyy yhteisiä rukouksia, lepoa, ruokailut ja kahvihetkiä sekä hiljaisuudessa saunominen lauantaina. Retriitin aikana on mahdollisuus keskustella ohjaajan kanssa, jos mieltä painaa joku asia, jonka haluaa jakaa. Osallistujat käyvät päivien välissä kotona yöpymässä. Ohjaajina pastori Marketta Antola ja diakoni Sinikka Metiäinen. Hinta 34e sis. lounaan, kahvit ja retriittiohjauksen.

Ilmoittaudu verkkolomakkeella tästä:

LUOVAN TOIMINNAN KURSSIT
RETRIITIT, LEIRIT JA RETKET

 

 

X