Luovan toiminnan kirkko

KURSSIT SYKSYLLÄ 2019

Maalaaminen, laulaminen, tanssiminen tai hiljentyminen voi olla tapa rukoilla, olla läsnä omalle itselleen ja Jumalalle. Kursseillä ja retriiteissä on mahdollisuus hengähtää ja kysyä itseltä: Miten minä voin? Mitä tarvitsen elämääni juuri nyt? Voit osallistua Kallion seurakunnan kesän kursseille, retriitteihin tai kesäretkille, vaikka et olisi seurakunnan jäsen tai sen alueella asuva.

Ilmoittaudu ko. kurssin kohdalla olevasta linkistä.  Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen vapaita paikkoja voi kysyä kurssin alkuun asti osoitteesta kallio.srk@evl.fi tai p. 09 2340 3611.

Tukea kurssimaksuihin. Pienituloiset voivat ilmoittautumisen yhteydessä sopia maksuaikataulusta. Työttömät ja yli 63 -vuotiaat eläkeläiset voivat tiedustella mahdollisuutta ns. opintoseteliin (rajattu määrä). On myös mahdollista hakea avustusta oman seurakunnan diakoniatoimistosta.

Peruutusehto. Myöhemmin kuin seitsemän päivää ennen kurssin alkua ilman pätevää syytä (esim. sairaus, lääkärintodistus) peruutetusta kurssipaikasta perimme 50% kurssimaksusta. Kokonaan peruuttamatta jätetystä paikasta veloitetaan täysi hinta.

Useimmat kurssit järjestetään yhteistyössä Agricola-opintokeskuksen kanssa.

KESKIAIKAINEN ELI HELLÄ HILJAINEN RUKOUSLAULU

Laulamme keskiaikaisia rukouksia suomeksi ja latinaksi ja psalmilaulua suomeksi. Laulut opetellaan korvakuulolta. Sinun ei tarvitse osata ns. laulaa eikä lukea nuotteja. Rukouslaulu on kokonaisvaltaista: ikiaikaiset tekstit ja sävelet soittavat kehoamme ja hoitavat meitä. Laulujen keskittynyt toisto ja kehon resonanssin herkkä kuuntelu voivat johdattaa mielemme rukouksen sydämen rukoukseksi. Rukouslaulusta löydät lisää tietoa  www.voxsilentii.fi

HILJAISEN RUKOUSLAULUN VIIKOITTAIN KOKOONTUVAT KURSSIT

Diakonissalaitoksen kirkossa tiistaisin klo 17.30–20

HILJAINEN RUKOUSLAULUMESSU

Kallion kirkossa keskiviikkoisin klo 18.

Meditative mass with medieval melodies. Gregorian chants sung in Latin and Finnish.

Mietiskelevä messu tarjoaa lepoa keskiaikaisissa gregoriaanisissa lauluissa ja psalmeissa. Voit levätä laulujen harmoniassa kuunnellen tai itse osallistuen laulamiseen. Messussa avustaa esilaulajien ryhmä Anima mea, jota johtavat vuorotellen Hilkka-Liisa Vuori ja Johanna Korhonen. Anima mean harjoituksiin Kallion kirkolle ovat tervetulleita kaikki halukkaat.

ANIMA MEAN KAIKILLE AVOIMET HARJOITUKSET

joka toinen maanantai klo 18.30–20.

Maanantaiharjoitukset ovat Kallion kirkossa paitsi elokuussa Seurakuntakodilla (Siltasaarenkatu 28) ja joulukuussa Vihreässä salissa, Kallion kirkolla.

LUOVAN TOIMINNAN KURSSIT