Luovan toiminnan kirkko

KURSSIT, RETKET JA RETRIITIT  2017

Maalaaminen, laulaminen, tanssiminen tai hiljentyminen voi olla tapa rukoilla, olla läsnä omalle itselleen ja Jumalalle. Kursseillä ja retriiteissä on mahdollisuus hengähtää ja kysyä itseltä: Miten minä voin? Mitä tarvitsen elämääni juuri nyt? Voit osallistua Kallion seurakunnan kesän kursseille, retriitteihin tai kesäretkille, vaikka et olisi seurakunnan jäsen tai sen alueella asuva.

Ilmoittaudu ko. kurssin kohdalla olevasta linkistä.  Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen vapaita paikkoja voi kysyä kurssin alkuun asti osoitteesta [email protected] tai p. 09 2340 3611.

Tukea kurssimaksuihin. Pienituloiset voivat ilmoittautumisen yhteydessä sopia maksuaikataulusta tai alennuksista. Työttömät ja yli 63 -vuotiaat eläkeläiset voivat tiedustella mahdollisuutta ns. opintoseteliin (rajattu määrä). On myös mahdollista hakea avustusta oman seurakunnan diakoniatoimistosta.

Peruutusehto. Myöhemmin kuin seitsemän päivää ennen kurssin alkua ilman pätevää syytä (esim. sairaus, lääkärintodistus) peruutetusta kurssipaikasta perimme 50% kurssimaksusta. Kokonaan peruuttamatta jätetystä paikasta veloitetaan täysi hinta.

Useimmat kurssit järjestetään yhteistyössä Agricola-koulutuskeskuksen kanssa.

KESKIAIKAINEN ELI HELLÄ HILJAINEN RUKOUSLAULU

Laulamme keskiaikaisia rukouksia suomeksi ja latinaksi ja psalmilaulua suomeksi. Laulut opetellaan korvakuulolta. Sinun ei tarvitse osata ns. laulaa eikä lukea nuotteja. Rukouslaulu on kokonaisvaltaista: ikiaikaiset tekstit ja sävelet soittavat kehoamme ja hoitavat meitä. Laulujen keskittynyt toisto ja kehon resonanssin herkkä kuuntelu voivat johdattaa mielemme rukouksen sydämen rukoukseksi. Rukouslaulusta löydät lisää tietoa  www.voxsilentii.fi

Keskiaikaisen hellän hiljaisen rukouslaulun perus- ja jatkokurssit

Hiljaiseen rukouslauluun pääsee sisälle tulemalla peruskursseille mukaan. Sinun ei tarvitse olla laulaja, laulut opitaan korvakuulolta. Mukaan rukouslaulun tunnelmaan pääsee omalla äänellään hellästi huokaamalla. Rukouslaulu on hyvin kehollista. Kehoresonanssin kasvaminen, laulu meissä, lisää kaikinpuolista hyvinvointiamme. Ohjaajana musiikkipedagogi, MuT Hilkka-Liisa Vuori.  4 krt kurssi 52 e. Paikka: Diakonissalaitoksen kirkko,   Alppikatu 2.

Peruskurssi

tiistaisin 16.1.,23.1.,30.1. ja 6.2. 2018 klo 17.30-20.

Ilmoittaudu  verkkolomakkeella tästä:

Jatkokurssi , paastonajan lauluja

tiistaisin 13.2.,20.,27.2. ja 6.3.2018 klo 17.30-20.

Rukouspolkuja näköalapaikalle -kurssi

I. Osana suunnitelmaa – Vanhan testamentin opetuksia.

ti 6.1.Kenen rukouksiin vastataan? Kain ja Abel.

ti 23.1.Kun vastausta ei kuule. Hanna.

ti 13.2.Elämänsä sählänneen toivo. Daavid.

ti 20.2. Väsynyt ja pettynyt rukoilija. Elia.

II. Suunnitelma toteutumassa

ti 13.3. Yhdessä Jumalan kanssa. Jeesuksen ruokkimisihme.

ti 20.3. Vastustuksesta huolimatta. Apostolit vankilassa.

Pieni ihminen rukoilee. Etsii siunausta, huutaa Jumalaa avuksi ongelmiinsa. Katuu vääriä tekojaan. Valittaa masentuneena kohtaloaan.. Jumala kuulee ja vastaa, mutta ei aina niin kuin ihminen odottaa. Hän antaa enemmän, kuin ihminen pyytää. Näköalat laajenevat. Silmät kääntyvät katsomaan omaa kohtaloa pidemmälle, kohti suurempaa suunnitelmaa, joka koskee koko ihmiskunnan pelastamista. Ohjaajat vt kirkkoherra Eeva-Liisa Hurmerinta ja Päivi Peittola Kansan Raamattuseurasta. Hinta 20 e sis. materiaalin ja tarjoilun.

Kuorolaulukoulu Raakkujat

Harjoitukset tiistaisin 30.1., 13.2., 27.2.,13.3., 20.3., 3.4., 2.5. ja 8.5. klo 17.30–19.45 Seurakuntakodissa. Kuorolaulukoulu Raakkujat esiintyy Kallio kukkii tapahtumassa 15.5.

Oletko aina halunnut laulaa, mutta et ole saanut tilaisuutta? Kuorolaulukoulu Raakkujat kokoaa riveihinsä niin viitosen ja viivan laulajat kuin satakieletkin. Pääsyvaatimuksena on vain paikalle saapuminen. Laulu- ja hengitystekniikan saloihin perehdytään tosimielellä pilke silmäkulmassa, ohjelmistossa kaikkea mahdollista virsistä iskelmiin. Älä ohita tilaisuutta löytää itsestäsi laulaja. Kaikki ovat kutsutut ja myös valitut. Kuoroa ohjaa kanttori, musiikin maisteri Eeva-Liisa Malmgren. Hinta 35 €. Ilmoittautuminen www.kallionseurakunta.fi tai [email protected] tai p. 09 2340 3611.

Ilmoittaudu verkkolomakkeella tästä:

Anima mean kaikille avoimet harjoitukset

Messussa avustaa esilaulajien ryhmä Anima mea, jota johtavat H-L Vuori ja Johanna Korhonen. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita  Anima mea -esilaulajien harjoituksiin Kallion kirkolle messupäivisin klo 17.

LUOVAN TOIMINNAN KURSSIT
RETRIITIT, LEIRIT JA RETKET