Luovan toiminnan kirkko

KURSSIT, RETKET JA RETRIITIT  2017

Maalaaminen, laulaminen, tanssiminen tai hiljentyminen voi olla tapa rukoilla, olla läsnä omalle itselleen ja Jumalalle. Kursseillä ja retriiteissä on mahdollisuus hengähtää ja kysyä itseltä: Miten minä voin? Mitä tarvitsen elämääni juuri nyt? Voit osallistua Kallion seurakunnan kesän kursseille, retriitteihin tai kesäretkille, vaikka et olisi seurakunnan jäsen tai sen alueella asuva.

Ilmoittaudu ko. kurssin kohdalla olevasta linkistä.  Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen vapaita paikkoja voi kysyä kurssin alkuun asti osoitteesta [email protected] tai p. 09 2340 3611.

Tukea kurssimaksuihin. Pienituloiset voivat ilmoittautumisen yhteydessä sopia maksuaikataulusta tai alennuksista. Työttömät ja yli 63 -vuotiaat eläkeläiset voivat tiedustella mahdollisuutta ns. opintoseteliin (rajattu määrä). On myös mahdollista hakea avustusta oman seurakunnan diakoniatoimistosta.

Peruutusehto. Myöhemmin kuin seitsemän päivää ennen kurssin alkua ilman pätevää syytä (esim. sairaus, lääkärintodistus) peruutetusta kurssipaikasta perimme 50% kurssimaksusta. Kokonaan peruuttamatta jätetystä paikasta veloitetaan täysi hinta.

Useimmat kurssit järjestetään yhteistyössä Agricola-koulutuskeskuksen kanssa.

KESKIAIKAINEN ELI HELLÄ HILJAINEN RUKOUSLAULU

Laulamme keskiaikaisia rukouksia suomeksi ja latinaksi ja psalmilaulua suomeksi. Laulut opetellaan korvakuulolta. Sinun ei tarvitse osata ns. laulaa eikä lukea nuotteja. Rukouslaulu on kokonaisvaltaista: ikiaikaiset tekstit ja sävelet soittavat kehoamme ja hoitavat meitä. Laulujen keskittynyt toisto ja kehon resonanssin herkkä kuuntelu voivat johdattaa mielemme rukouksen sydämen rukoukseksi. Rukouslaulusta löydät lisää tietoa  www.voxsilentii.fi

Keskiaikaisen hellän hiljaisen rukouslaulun perus- ja jatkokurssit

Hiljaiseen rukouslauluun pääsee sisälle tulemalla peruskursseille mukaan. Sinun ei tarvitse olla laulaja, laulut opitaan korvakuulolta. Mukaan rukouslaulun tunnelmaan pääsee omalla äänellään hellästi huokaamalla. Rukouslaulu on hyvin kehollista. Kehoresonanssin kasvaminen, laulu meissä, lisää kaikinpuolista hyvinvointiamme. Ohjaajana musiikkipedagogi, MuT Hilkka-Liisa Vuori.  4 krt kurssi 52 e, jatkokurssi, adventti, 5 krt 61 e. Paikka: Diakonissalaitoksen kirkko,   Alppikatu 2.

Peruskurssi I

ti 17.10., 24.10., 31.10., 7.11. klo 17.30–20.

Ilmoittaudu  verkkolomakkeella tästä

Jatkokurssi

ti 14.11., 21.11., 28.11., 5.12. ja 12.12. Teemana adventin ajan laulut.

Ilmoittaudu  verkkolomakkeella tästä:

Anima mean kaikille avoimet harjoitukset

Messussa avustaa esilaulajien ryhmä Anima mea, jota johtavat H-L Vuori ja Johanna Korhonen. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita  Anima mea -esilaulajien harjoituksiin Kallion kirkolle messupäivisin klo 17.

LUOVAN TOIMINNAN KURSSIT
 Kuorolaulukoulu Raakkujat

ti klo 17.30–19.45 alk. 19.9.

Seurakuntakoti, Siltasaarenkatu 28

Oletko aina halunnut laulaa, mutta et ole saanut tilaisuutta? Raakkujat on kuorolaulukoulu ihmisille, jotka eivät mielestään osaa laulaa. Laulu- ja hengitystekniikan saloihin perehdytään tosimielellä pilke silmäkulmassa, ohjelmistossa kaikkea mahdollista virsistä iskelmiin.

Kokoontumiset klo 17.30-19.45 Kallion Seurakuntakodilla seuraavina tiistai-iltoina: 19.9./ 26.9. / 17.10. / 24.10. / 21.11. / 28.11. ja 5.12. Esiintyminen Kaikenikäisten kauneimmissa joululauluissa la 9.12. klo 11.

Ohjaajana kanttori, musiikin maisteri Eeva-Liisa Malmgren. Hinta 35 e.

Ilmoittaudu verkkolomakkeella tästä.

RETRIITIT, LEIRIT JA RETKET
Sisäinen puutarha Hiljaisuuden sanoja ja kuvia -retriitti

pe-su 27.–29.10.

Parinpellossa Hollolassa

Hiljaisuuden retriitissä vaellamme sisäisen puutarhamme maisemissa maalaten ja kirjoittaen. Mitään ns. taiteellisia taitoja et tarvitse, ne löytyvät sinusta itsestäsi ekspressiivisen taideterapian ja luovan kirjoittamisen menetelmien myötä.

Hinta 250 e sisältää opetuksen, täysihoidon 1 h-huoneessa, matkat ja kaikki taidetarvikkeet. Yhteiskuljetus Kalliosta lähtee pe klo 17, paluu su klo 16.

Ohjaajana taideterapeutti, pastori Terhi Varjoranta ja diakoni, kirjoittamisen ohjaaja Nina Klemmt.

Ilmoittaudu retriittiin verkkolomakkeella tästä.