Tuen ja rukouksen kirkko

SURURYHMÄT
Tukea surun keskelle

Haluamme tukea Sinua surussasi.

Hautajaiset on mahdollisesta järjestää arvokkaasti ilman suuria kustannuksia. Autamme sinua hautajaisten järjestelyssä. Ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon tai hautaavaan pappiin, niin kerromme lisää.

Jos toivot itsellesi tai surevalle läheisellesi kotikäyntiä tai pitempiaikaista tukea, voit ottaa yhteyttä pappeihin tai diakoniatyöntekijöihin.

Sururyhmä on vertaisryhmä läheisensä äskettäin menettäneille. Hyväksyvässä ilmapiirissä on hyvä käydä läpi surua, jakaa muistoja ja pohtia omaa jaksamista. Ryhmän vetäjinä toimivat surutyön ammattilaiset, pappi ja diakoni pareittain. Ilmoittautumiset kirkkoherranvirastoon p. 09 2340 3600.

Sururyhmä I

Alppilan kirkolla torstaisin klo 18 joka toinen viikko 19.9., 3.10., 17.10. ja 31.10.

Ryhmän ohjaajina ovat pappi Pauliina Lindfors ja diakoni Nina Klemmt.

Ilmoittautumiset kirkkoherranvirastoon Kallion kirkolla, Itäinen Papinkatu 2, p. 09 2340 3600 arkisin klo 9–14 paitsi keskiviikkoisin klo 12–17.

Tiedustelut Pauliina Lindfors p. 09 2340 3603.

Sururyhmä II

Kallion kirkolla alkaa sururyhmä tammikuussa 2020. Ryhmän ohjaajina pastori Eeva-Liisa Hurmerinta ja johtava diakoni Anne Mäki-Kokkila.

RUKOUSPIIRIT
Rukous- ja lähetyspiiri

tiistaisin Kallion kirkon Yläkamari raamatunlukuhetken jälkeen n. klo 16.15. Mukana Eeva-Liisa Hurmerinta.

Rukouspiiri

Kallion kirkossa arkiaamuisin klo 7.30 ja lauantaisin klo 9.

PIENRYHMIÄ ja muita RUKOUSRYHMIÄ

kokoontuu kodeissa. Lisätietoja pastori Eeva-Liisa Hurmerinta, eeva-liisa.hurmerinta@evl.fi tai p. 050 380 3267.

RETRIITIT
KRISTUKSEN RUKOUS -TUNTIRETRIITTIRYHMÄ

Ryhmä kokoontuu kerran kuussa 5.8., 2.9., 30.9., 28.10. ja 25.11. klo 18-19.30. Helsingin kristillisen työväenyhdistyksen tiloissa Torkkelinkatu 11 a 3

Kaupunkiretriittiryhmä on avoin ja sopii kaikille retriiteistä kiinnostuneille. Ilta alkaa puheella tai psalmitekstillä, joka myötäilee kirkkovuotta. Sen jälkeen rukoilemme yhdessä ohjatusti 30-40 min. hiljaisuudessa varhaiskristillisestä perinteestä nousevaa Kristus-rukousta. Rukousjakson jälkeen aterioimme hiljaisuudessa ja päätämme illan lyhyeen keskusteluun.

Kysy lisää diakoni Nina Klemmt, p. 09 2340 3634.

Hiljaisuutta meren äärellä – Kaupunkiretriitti Villa Salmelassa, Jollaksessa

la 7.9. klo 12–18 ja su 8.9. klo 11–16

Tervetuloa merenrantaan nauttimaan luonnon läheisyydestä ja hiljaisuudesta. Retriittipäivän aikana rukoushetkiä ja lepoa, sunnuntaina myös ehtoollisen vietto. Yöpyminen kotona.

Osallistumismaksu 34e sisältää molempien päivien lounaat ja kahvit.

Ohjaajina: diakonit Sinikka Metiäinen ja Nina Klemmt.

Ilmoittautuminen sähköpostilla kallio.srk@evl.fi tai puhelimitse 09 2340 3611. Muistathan ilmoittautuessa mainita mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Peruutusehto: Myöhemmin kuin 7 päivää tai retriittikirjeessä mainittuna peruutuspäivänä ilman pätevää syytä (esim. sairaus, josta lääkärintodistus) peruutetusta retriittipaikasta perimme 50% retriittihinnasta.

Kokonaan ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitamme täyden hinnan. Mahdolliset peruutukset kallio.srk@evl.fi tai p. 09-2340 3611.

JOULUN SYDÄN – HILJAISUUDEN RETRIITTI

13.15.12. Vihdin Riuttarannan leirikeskuksessa

Retriitti on tarkoitettu erityisesti seurakuntien vapaaehtoistyössä mukana oleville ja se sopii myös ensikertalaisille. Retriitin hinta on 160e työssäkäyvät ja 100e opiskelijat/työttömät/eläkeläiset. Ilmoittautuminen lokakuun ajan sähköpostilla kallio.srk@evl.fi, tai 09 2340 3611. Retriitti järjestetään yhdessä Paavalin srk:n kanssa. Retriitin ohjaajina pastori Tuuli Aitolehti ja diakoni Nina Klemmt.

SOLMUJA PARISUHTEESSA -NEUVONTA

Mietityttääkö parisuhteen tulevaisuus? Oletteko eron partaalla?

Mikäli tarvitsette akuuttia apua, voitte ottaa yhteyttä Solmuja parisuhteessa -neuvojaan, pastori Pauliina Lindforsiin, p. 050 462 0987 tai pauliina.lindfors@evl.fi. Menetelmä on kehitetty parisuhdekeskus Kataja ry:ssä parisuhteen umpikujiin. Neuvonta on tarkoitettu yksittäisille pariskunnille.