Yhteisvastuukeräys alkaa 5.2.

”Maailmassa on nyt ennätysmäärä pakolaisia. Heitä on saapunut runsain mitoin Eurooppaan ja Suomeenkin, mutta suurin osa pakenee oman maansa sisällä tai naapurimaahan. Parasta apua on paikalla annettu apu. Sitä tarjoaa myös tämän vuoden Yhteisvastuukeräys. Eurooppaan suuntautuvan pakolais- ja muuttoliikkeen myötä on Suomessakin yhä enemmän ihmisiä, jotka ovat vaarassa joutua ihmiskaupan uhriksi.” Näillä sanoilla presidentti Sauli Niinistä aloitti Yhteisvastuukeräyksen avauspuheensa 5.2.2017.

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa. Suomessa keräysvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Monika-Naiset liitto ry:n, Pakolaisneuvonta ry:n, Pro-tukipiste ry:n ja Rikosuhripäivystyksen kanssa. Keräysvaroin muun muassa kehitetään tukihenkilötoimintaa ja etsivää työtä, vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja, tarjotaan kriisiapua majoituksen, ruoan, hygienian ja vaatetuksen järjestämiseen, mahdollisuus tulkin käyttöön sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa. Keräyksen kansainvälisessä esimerkkikohdemaassa Jordaniassa yhteisvastuuvaroin tuetaan Syyriasta sotaa paenneiden nuorten koulutusta ja toimeentuloa, mikä ennaltaehkäisee altistumista ihmiskaupalle ja muulle hyväksikäytölle.

Kallion seurakunnassa Yhteisvastuukeräykselle kerätään varoja kolmella eri tapahtumalla.

14.2. klo 16-18 Kallion kirkkopuistossa järjestetään Yhteisvastuun perhetapahtuma, jossa on luvassa makkaranpaistoa, paloauto, koiravaljakot, arpajaiset ja paljon mukavaa puuhaa koko perheelle.

16.3. klo 19 TVoF-kilpailija, pastori Sini Ikävalko konsertoi Kallion kirkossa teemalla ELÄMÄN ERI SÄVYT – Vahvoja lauluja naiseudesta. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelmalla ja oheismyynnillä tuetaan Yhteisvastuukeräystä.

30.4. klo 14 Kallion kirkossa kanttorimme soittavat perinteisen Vappukonsertin, jonka väliajalla on tarjolla Kahvi-Kaisojemme valmistamaa simaa ja munkkeja.

Voit osallistua keräykseen myös ilmoittautumalla lipaskerääjäksi keräyspäälliköllemme diakoni Anne Mäki-Kokkilalle, p. 050 380 3282 tai lahjoittamalla rahaa alla olevien keräystilien kautta.

Lahjoitustilit:

Kirkkopalvelut, FI16 2089 1800 0067 75, NDEAFIHH
Kirkkopalvelut, FI81 8000 1600 0561 51, DABAFIHH

Viite: 308168 MUISTATHAN KÄYTTÄÄ VIITENUMEROA!