Lasten ja perheiden kirkko

LAPSET JA PERHEET KALLIOSSA

SKIDIKIRKKO

Kallion kirkossa sunnuntaisin klo 16

Skidikirkko on koko perheen yhteinen ehtoolliskirkko, jossa on tilaa lasten äänille, vuorovaikutukselle ja ilolle. Lapset voivat osallistua messun toteutukseen esilaulajina, ehtoollisavustajina, tekstinlukijoina – mitä muuta vielä keksimmekään? Riittää, että saavut paikalle klo 15.30. Skidikirkon jälkeen kirkkokahvit ja -mehut.

6.1. Vauvat goes Skidikirkko – Vauvat ja perheet valtaavat Kallion kirkon – Messu täynnä elämäniloa, laulua ja leikkejä. Tervetuloa koko perheen voimin.

10.2. Skidikirkko ja pehmojen yö – yhteisen messun jälkeen pehmolelut saavat jäädä yökylään kallion kirkkoon. Katso tarkemmat tiedot Tapahtumat-kohdasta.

24.3. Muskarilaiset goes Skidikirkko – musiikin ja lasten riemu valtaa Kallion kirkon!

Lisätietoja pastori Mari Mattsson, p. 050 380 3285 tai mari.mattsson@evl.fi.

MUSIIKKILEIKKIKOULU ELI MUSKARI

maanantaisin Teatteri Kalliossa, Siltasaarenkatu 28, 14.1. alkaen (ei 18.2., 22.4.)

Musiikkileikkikoulussa eli perhemuskarissa alle kouluikäinen lapsi tutustuu yhdessä aikuisen kanssa musiikin perusasioihin laulaen, loruillen, rytmi- ja kehosoittimia soittaen, liikkuen ja kuunnellen. Opettajana toimii musiikkipedagogi, AMK, Elina Haavisto. Hinta 90€ /kausi.

Ryhmät keväällä 2019

klo 9.30–10.15 3-5 vuotiaat, ilman vanhempia

klo 10.15–11 1-2 vuotiaat  (Ryhmä A)

klo 11.15–12 1-2 vuotiaat  (Ryhmä B)

klo 12–12.45 alle 1 vuotiaat

Pidätämme oikeudet muutoksiin ikäryhmissä. Lisätietoja Tytti Friberg, p. 050 380 3252.

AVOIN PERHEKAHVILA

Seurakuntakodilla, Siltasaarenkatu 28, maanantaisin klo 9–14.30 14.1. alkaen (ei 18.2. ja 22.4.)

Avoin perhekahvila on tarkoitettu kaikille lastensa kanssa päivänsä viettäville vanhemmille, isovanhemmille ja hoitajille. Tule tapaamaan toisia vanhempia ja juttelemaan kahvikupin ääreen lasten leikkiessä keskenään.  Kahvilasta voit halutessasi poiketa maksulliseen muskariin, johon on ennakkoilmoittautuminen.

Lisätiedot Tytti Friberg p. 050 380 3252.

LAPSET JA PERHEET ALPPILASSA

PERHEKERHO JA MUSKARI

Alppilan kirkolla, Kotkankatu 2, tiistaisin klo 10–13 15.1. alkaen.

Kauden päättää kaikille yhteinen Kevätmuskari 14.5. klo 10.30

Alppilan kirkon muskarit ovat avoimia kaikenikäisille lapsille vauvoista lähtien. Lapsi osallistuu muskariin yhdessä oman aikuisen kanssa. Opettaja, musiikkipedagogi ylempi AMK Terhi Orpana huomioi lasten iän ja kehitystason. Tule mukaan maksuttomaan musiikkileikkikouluun, johon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen!

I muskari klo 10–10.30

II muskari klo 10.30–11

Perhekerho klo 10.30–13

Muskareiden jälkeen avoin perhekerho, jossa on vapaata yhdessäoloa klo 13:een asti. Tarjolla on mukavaa seuraa, vertaistukea ja pientä purtavaa. Samassa tilassa on lasten leikkihuone. Muskarissa ja perhekerhossa mukana ovat myös lastenohjaaja Tuulikki Karu ja pappi Pauliina Lindfors. Olemme mukana sinua varten!

PÄIVÄKERHO

Alppilan kirkolla, Kotkankatu 2, ma, to ja pe klo 9–12 14.1. alkaen

Päiväkerho on 3-6 vuotiaiden lasten kohtaamispaikka, jossa on tilaa iloille ja suruille, laululle, leikille, askartelulle ja eväiden syönnille. Välillä rauhoitutaan ja hiljennytään kuuntelemaan kertomuksia turvallisesta Taivaan Isästä. Päiväkerhossa lapsi saa virikkeitä, harjoitusta ryhmässä olemiseen ja vaihtelua päivään. Samalla päiväkerho suo vanhemmalle hetken hengähdystauon arjen keskelle. Kerhomaksu 75€/kausi.

Päiväkerhoilmoittautuminen kaudelle 2019-20 on nyt käynnissä 30.4. saakka ja voit ilmoittaa lapsesi päiväkerhoon tästä.

Lisätietoja päiväkerhosta lastenohjaaja Tuulikki Karulta, tuulikki.karu@evl.fi tai 050 462 0989.

ALPPILAN KIRKON KAHVILAN LASTEN PERJANTAIT

Alppilan kirkolla, Kotkankatu 2, perjantaisin klo 10–12 18.1. alkaen

Monipuolista ja hauskaa ohjelmaa lapsiperheille, kuten lasten temppurata, pullanleivontaa mummojen kanssa ja askartelupajoja. Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia!

Lisätietoja Anu Rask, p. 040 509 3515 tai facebook/alppilankirkonkahvila.

ILTARUOKA JA KAIKENIKÄISTEN MESSU

Alppilan kirkon ala-aulassa keskiviikkoisin 6.2., 6.3., 3.4. ja 5.6. klo 17

Vapaaehtoisten valmistamaa kasvisoppaa ja seuraa tarjolla 1€ hintaan. Resurssien puitteissa iltaruokailua saatetaan järjestää useamminkin. Seuraa ilmoittelua Alppilan kirkon iltaruokailun FB-sivulta.

Oletpa sitten nuori tai varttuneempi, poikkea samalla illan Kaikenikäisten messuun Alppilan kirkon kappelissa klo 17.45.

Lastenohjaaja Tuulikki piirtää ja kertoo päivän aiheesta ja pappi Pauliina kutsuu ehtoolliselle. Lopuksi jumpataan enkelijumppa. Saat mukaasi Alppilan kirkkovihkon, johon voit kerätä tarroja ja liimata kiiltokuvia keskiviikon messuista.

6.2 Kynttiläkirkko. Pienen kynttilän sytytän iloksi kaikille.

6.3 Tuhkamessu. Ota vastaan tuhkaristi otsaasi.

3.4 Elämänleipäkirkko. Jeesus sanoo: ”Minä olen elämänleipä”.

5.6 Helluntaikirkko. Kirkon synttärit.

LEIRIT JA TAPAHTUMAT

PEHMOJEN YÖ

Kallion kirkossa 10.–11.2.

Kallion kirkon lastentilan Leevi-lammas ja pehmolelut kutsuvat sinun pehmolelusi yökylään Kallion kirkkoon sunnuntaina 10.2 Tule pehmolelusi kanssa Skidikirkkoon klo 16, sen jälkeen yhteisille kakkukahveille. Pehmojen yökyläily päättyy maanantaina 11.2. klo 16 Pehmojen Raamatunlukuhetkeen ja siunaukseen.

VAUVOJEN VÄRIKYLPY

Alppilan kirkolla keskiviikkona 8.5. klo 10

Sopii yli 4kk ikäisille vauvoille aikuisen kanssa. Maksuton, yhteistyössä Brahen leikkipuiston kanssa. Ohjaajana Riitta Virtanen-Kakriainen. Tiedustelut ja ilmoittautuminen pauliina.lindfors@evl.fi tai tuulikki.karu@evl.fi.