Lasten ja perheiden kirkko

LAPSET JA PERHEET KALLIOSSA

SKIDIKIRKKO

Kallion kirkossa sunnuntaisin klo 16

Skidikirkko on koko perheen yhteinen ehtoolliskirkko, jossa on tilaa lasten äänille, vuorovaikutukselle ja ilolle. Lapset voivat osallistua messun toteutukseen esilaulajina, ehtoollisavustajina, tekstinlukijoina – mitä muuta vielä keksimmekään? Riittää, että saavut paikalle klo 15.30. Skidikirkon jälkeen kirkkokahvit ja -mehut.

29.9. Kastepäivän Skidikirkko – Kastepäivän Skidikirkossa on mahdollisuus kastaa vauva tai taapero – ilmoittaudu ja kysy lisää kirkkoherranvirastosta p. 09 2340 3600.

1.12. Adventtisunnuntain Skidikirkko – tervetuloa aloittamaan yhdessä adventinaikaa ja laulamaan Hoosiannaa koko perheen voimin!

Lisätietoja lastenohjaaja Tytti Friberg, p. 050 380 3252 tai tytti.friberg@evl.fi.

MUSIIKKILEIKKIKOULU ELI MUSKARI

maanantaisin Kallion seurakuntakodilla, Siltasaarenkatu 28, 2.9. alkaen (ei 14.10.)

Musiikkileikkikoulussa eli perhemuskarissa alle kouluikäinen lapsi tutustuu yhdessä aikuisen kanssa musiikin perusasioihin laulaen, loruillen, rytmi- ja kehosoittimia soittaen, liikkuen ja kuunnellen. Opettajana toimii musiikkipedagogi, AMK, Elina Haavisto. Hinta 90€ /kausi.

Ryhmät syksyllä 2019

I klo 9.45-10.30 sisarukset ja yli 2-vuotiaat

II klo 10.0-11.15 1-vuotiaat

III klo 11.30-12.15 alle 1 vuotiaat

Pidätämme oikeudet muutoksiin ikäryhmissä. Lisätietoja Tytti Friberg, p. 050 380 3252.

AVOIN PERHEKAHVILA

Seurakuntakodilla, Siltasaarenkatu 28, maanantaisin klo 9–14.30 2.9. alkaen (ei 14.10.)

Avoin perhekahvila on tarkoitettu kaikille lastensa kanssa päivänsä viettäville vanhemmille, isovanhemmille ja hoitajille. Tule tapaamaan toisia vanhempia ja juttelemaan kahvikupin ääreen lasten leikkiessä keskenään.  Kahvilasta voit halutessasi poiketa maksulliseen muskariin, johon on ennakkoilmoittautuminen.

Lisätiedot Tytti Friberg p. 050 380 3252.

LAPSET JA PERHEET ALPPILASSA

PERHEKERHO JA MUSKARI

Alppilan kirkolla, Kotkankatu 2, tiistaisin klo 10–13 3.9. alkaen.

Kauden päättää kaikille yhteinen Joulumuskari 10.12. klo 10.30

Alppilan kirkon muskarit ovat avoimia kaikenikäisille lapsille vauvoista lähtien. Lapsi osallistuu muskariin yhdessä oman aikuisen kanssa. Opettaja, musiikkipedagogi ylempi AMK Terhi Orpana huomioi lasten iän ja kehitystason. Tule mukaan maksuttomaan musiikkileikkikouluun, johon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen!

I muskari klo 10–10.30

II muskari klo 10.30–11

Perhekerho klo 10.30–13

Muskareiden jälkeen avoin perhekerho, jossa on vapaata yhdessäoloa klo 13:een asti. Tarjolla on mukavaa seuraa, vertaistukea ja pientä purtavaa. Samassa tilassa on lasten leikkihuone. Muskarissa ja perhekerhossa mukana ovat myös lastenohjaaja Tuulikki Karu ja pappi Pauliina Lindfors. Olemme mukana sinua varten!

PÄIVÄKERHO

Alppilan kirkolla, Kotkankatu 2, ma, to ja pe klo 9–12 2.9. alkaen

Päiväkerho on 3-6 vuotiaiden lasten kohtaamispaikka, jossa on tilaa iloille ja suruille, laululle, leikille, askartelulle ja eväiden syönnille. Välillä rauhoitutaan ja hiljennytään kuuntelemaan kertomuksia turvallisesta Taivaan Isästä. Päiväkerhossa lapsi saa virikkeitä, harjoitusta ryhmässä olemiseen ja vaihtelua päivään. Samalla päiväkerho suo vanhemmalle hetken hengähdystauon arjen keskelle. Kerhomaksu 75€/kausi.

Päiväkerhoilmoittautuminen kaudelle 2019-20 on nyt käynnissä 30.4. saakka ja voit ilmoittaa lapsesi päiväkerhoon tästä.

Lisätietoja päiväkerhosta lastenohjaaja Tuulikki Karulta, tuulikki.karu@evl.fi tai 050 462 0989.

ALPPILAN KIRKON KAHVILAN LASTEN PERJANTAIT

Alppilan kirkolla, Kotkankatu 2, perjantaisin klo 10–12 6.9. alkaen

Monipuolista ja hauskaa ohjelmaa lapsiperheille, kuten lasten temppurata, pullanleivontaa mummojen kanssa ja askartelupajoja. Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia!

Lisätietoja Anu Rask, p. 040 509 3515 tai facebook/alppilankirkonkahvila.

ILTARUOKA JA KAIKENIKÄISTEN MESSU

Alppilan kirkon ala-aulassa keskiviikkoisin 4.9., 2.10., 6.11. ja 4.12. klo 17

Vapaaehtoisten valmistamaa kasvisoppaa ja seuraa tarjolla 1€ hintaan. Resurssien puitteissa iltaruokailua saatetaan järjestää useamminkin. Seuraa ilmoittelua Alppilan kirkon iltaruokailun FB-sivulta.

Oletpa sitten nuori tai varttuneempi, poikkea samalla illan Kaikenikäisten messuun Alppilan kirkon kappelissa klo 17.45.

Lastenohjaaja Tuulikki piirtää ja kertoo päivän aiheesta ja pappi Pauliina kutsuu ehtoolliselle. Lopuksi jumpataan enkelijumppa. Saat mukaasi Alppilan kirkkovihkon, johon voit kerätä tarroja ja liimata kiiltokuvia keskiviikon messuista.

4.9. Ystävyyden kirkko. Kuka on lähimmäinen?

2.10. Enkelikirkko. Keitä enkelit ovat ja mitä he tekevät?

6.11. Pyhäinkirkko. Ketkä ovat pyhiä?

4.12. Adventtikirkko. Tervetuloa laulamaan Hoosiannaa!

LEIRIT JA TAPAHTUMAT

VAUVOJEN VÄRIKYLPY

Alppilan kirkolla keskiviikkona 5.11. klo 17

Tehdään mm. isänpäiväkortteja. Sopii yli 4kk ikäisille vauvoille aikuisen kanssa. Mukaan kannattaa ottaa pyyhe ja vaatteet, jotka saavat likaantua.

Maksuton, yhteistyössä Brahen leikkipuiston kanssa. Ohjaajana Riitta Virtanen-Kakriainen.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen pauliina.lindfors@evl.fi tai tuulikki.karu@evl.fi.